Sport

Messiék lefocizták a Nationalelfet

Semmit nem mutatott támadásban a német fociválogatott, amely barátságos meccsen, hazai pályán szenvedett vereséget az argentinoktól.

Diego Maradona a legjobb felállásban küldte pályára szerda este a csapatát a müncheni felkészülési meccsen, a németeknél is csak Marcell Jansen hiánya okozott fejfájást a kapitánynak. Az első féldiőben mind a két együttes elsősorban a védekezésre koncentrált, egészen a 38. percig kellett várni az első komoly helyzetre: Di Maria két védőt lerázott, majd a pontos lövését Adler éppen csak a kapufa fölé tolta.

A szünet előtt aztán a leverkuseni kapus is tehetetlen volt Higuainnal szemben. A madridi támadó eltolta a labdát a kapujából kirontó Adler mellett, és az üresen tátongó kapuba helyezett.

A szünetet követően sem volt átütő erő a német támadásokban, az argentin védelem szinte hiba nélkül futballozott. Löw cserékkel próbálta felrázni a csapatát, az utóbbi hetekben remek formában futballozó Cacaúnak volt is egy ígéretes lövése, de a ziccerek a németek kapuja előtt adódtak. Veron majd Burdisso is növelhette volna a gauchók előnyét, ám végül maradt az egygólos vendégsiker.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik