Sport

Foci: az orosz sajtó elégedetlen

Hiddink örül, hogy Koeman ellen búcsúzhatott.

A szerdai Magyarország – Oroszország barátságos labdarúgó mérkőzést követően Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és Guus Hiddink, az oroszok leköszönő szakvezetője is nyilatkozott.

“Az első félidőben jobban játszottunk ellenfelünknél, megérdemelten szereztünk vezetést”, jegyezte meg Erwin Koeman. “A második játékrészben az oroszok egy ideig mezőnyfölényük ellenére sem jutottak el komoly gólszerzési lehetőségig, de aztán egy buta találatot kaptunk és egyenlítettek. A végére feljavultunk és gólt is szerezhettünk volna volt. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, külön köszönet jár a győrieknek a kitűnő játéktérért.”

“Nagyon örülök és boldoggá tesz, hogy utolsó meccsemet az orosz válogatott szakvezetőjeként barátom és honfitársam, Erwin Koeman ellen vívhattam”, nyilatkozta a meccs után Guus Hiddink, aki augusztustól a török nemzeti együttes vezetője lesz.

Az orosz sajtó már nem örült ennyire, és mind az eredményt, mind a mutatott játékot illetően többet várt a legutóbbi Európa-bajnokság bronzérmeseitől. “Érdektelen, közepes focit láthattunk csapatunktól”, áll az ITAR-TASSZ tudósításában.

A Szport Ekszpressz internetes kiadása szerint Hiddink búcsúja “szomorúra sikeredett, mivel játékosai képtelenek voltak azt emlékezetessé tenni számára.”

A Szovjetszkij Szport weboldala még kevésbé lelkes szavakkal utal mérkőzésre: “Lehangoló döntetlennel zárta le Oroszország válogatottja a Hiddink-korszakot”, írja a sportlap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik