Sport

Sérülése után győzelemmel kezdett Szávay

A magyar lány továbbra is Mexikóban versenyez.

Szávay Ágnes legyőzte a német Julia Görgest a 220 ezer dollár összdíjazású, Monterrey-ben rendezett keménypályás tenisztorna első fordulójában.

Az ötödik helyen kiemelt magyar a keddi – közép-európai idő szerint szerda hajnali – mérkőzés első felvonásában 4:3-as állásnál elvette ellenfele szervajátékát, majd 40 perc alatt szettelőnyhöz jutott. A második szakaszban – amint arról a honlapja beszámol – szintén a nyolcadik gém volt a döntő, igaz, akkor Görges élt a lehetőséggel. A döntő játszmában Szávay – aki a múlt héten lábsérülés miatt feladta a szlovén Polona Hercog elleni negyeddöntős mérkőzését Acapulcóban – agresszívebben játszott és 3:2-nél brékelte ellenfelét, és mivel a továbbiakban is hozta saját adogatásait, megnyerte az összecsapást.

“Úgy érzem, hogy jól ment a játék, színvonalas meccset játszottunk – nyilatkozta honlapján a magyar teniszező. – A szervámat különösen éreztem, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nyerni tudtam. A lábam egyelőre jó, remélem, ez így is marad. Holnap szerencsére pihenhetek, csak csütörtökön játszom legközelebb. Edzeni nem igazán edzettem sokat, inkább pihentettem a lábam, ami jó döntésnek bizonyult. Két napig egyébként szélvihar volt a városban, nehéz volt teniszezni, de a meccsre szerencsére jók lettek a kondíciók, és annyira meleg sincs, mint Acapulcóban volt.”

A világranglistán 31. helyezett Szávay ellenfele a második fordulóban az ugyancsak német Anna-Lena Grönefeld lesz, aki jelenleg 60. a rangsorban. A két teniszező most csap össze először WTA-tornán. A 25 éves Grönefeld eddigi legjobb helyezése még 2006-ból származik, amikor volt 14. is a rangsorban. A felemás évkezdés után a két héttel ezelőtti, dubaji versenyen a selejtezőből indulva a főtáblára került, ahol Klejbanova legyőzése után a nyolcaddöntőben nagy csatában kapott ki a későbbi döntős fehérorosz Viktorija Azarenkától.

Meglepetésre már az első fordulóban kiesett az első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovic, aki a lett Anastasija Sevastovával szemben maradt alul három szettben.

Eredmények:

1. forduló (a 16 közé jutásért):

——————————–

Szávay (5.)-Görges (német) 6:3, 3:6, 6:3

Sevastova (lett)-Jankovic (szerb, 1.) 5:7, 6:4, 6:4

Pavljucsenkova (orosz, 3.)-Tatisvili (grúz) 6:1, 6:2

Cibulkova (szlovák, 4.)-Vinci (olasz) 6:4, 6:3

Hercog (szlovén)-Dentoni (olasz) 6:2, 6:4

Kanepi (észt)-Parra Santonja (spanyol) 7:6 (7-5), 6:4

Grönefeld (német)-Hradecka (cseh) 6:2, 6:4

Mayr (osztrák)-Szavcsuk (ukrán) 7:6 (7-5), 6:0

Benesova (cseh)-Craybas (amerikai) 3:6, 6:2, 6:1

Errani (olasz)-Cirstea (román) 6:2, 6:3

Cornet (francia)-Zahlavova Strycova (cseh) 6:3, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik