Sport

Magyarok elleni győzelemmel búcsúzna Hiddink

Szerda este Győrben ül utoljára az orosz labdarúgó-válogatott kispadján Guus Hiddink. A holland szakember négy év után, győzelemmel búcsúzna a szbornajától.

“Jó kis mérkőzésre számítok és szeretnék szépen búcsúzni” – nyilatkozta Hiddink a magyarok elleni összecsapást megelőzően. A 63 éves tréner négy év után áll fel az orosz kispadról, mivel a nem sikerült kiharcolnia a világbajnoki szereplést. Hiddink ezután a török válogatott szakmai munkájának irányítását veszi át, a megállapodás értelmében 2012. július 31-ig.

Az orosz játékosok is fogadkoznak, a magyarok elleni meccsen mindenki győzelemre számít. “Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ez csak egy szokásos felmérő mérkőzés, de mi mindig, így most is azzal a szándékkal lépünk pályára, hogy győzzünk” – mondta Vaszilij Berezuckij, a védelem egyik oszlopa.

Hasonlóan fogalmazott a szbornaja kapusa, Igor Akinfejev is, aki a magyarokkal vívandó meccset kitűnő próbának fogja fel az orosz bajnoki rajt előtt. “Ez a találkozó mindenek előtt azok számára fontos, akik odahaza futballoznak, de a presztízsünk miatt sem tekinthetjük egyszerű gyakorlásnak a mérkőzést” – jelentette ki az orosz kapus.

Hiddink honfitársa, a magyar válogatottat irányító Erwin Koemannak nincsenek illúziói, tisztában van az erőviszonyokkal, ennek ellenére három csatárral küldi pályára Győrben a csapatot. „Próbálunk jó meccset játszani a kiváló játékerőt képviselő ellenféllel, mint ahogy további két tavaszi találkozónk is azt a célt szolgálja, hogy a világ élvonalába tartozó együttesekkel szemben mérhessük le, hol tartunk. Az akarati, mentális tényezőkben muszáj előrelépnünk. Az orosz csapat fizikailag és technikailag egyaránt kitűnő, bárkinek nehéz dolga lenne ellene” – így a holland szakember a Nemzeti Sportnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik