Sport

Kiesett a Fehérvár a negyeddöntőben

A Vienna Capitals drámai hosszabbítás után nyert az osztrák jégkorongbajnokság negyeddöntőjében.

A bécsi mérkőzés előtt összesítésben már 3-1 volt az osztrákoknak, így a fehérváriaknak – akik idén először jutottak el a rájátszásig a hazainál erősebb bajnokságban – a remények életben tartása volt a tét.

Az első két harmadban mindössze egy-egy gól esett mindkét oldalon, az utolsó 20 perc viszont igazi gólzáport hozott. A hazaiak 2-1-re és 4-3-ra, a vendégek, 3-2-re és 5-4-re is vezettek, majd a bécsi együttes – miután lehozta kapusát – egy perccel a vége előtt egyenlített. Jött a hirtelen halál, amelynek 5. percében, emberelőnyben betalált a Vienna.

A párharcot 4-1-es összesítéssel a bécsi csapat nyerte és bejutott az elődöntőbe, míg a fehérváriak az ob I elődöntőjében folytathatják.

A magyar bajnokságban még tart a középszakasz, az elődöntők március 13-án kezdődnek. A Dunaújváros és a Vasas Bp. Stars már elődöntős az Alba Volánnal együtt. A fennmaradó egyetlen kiadó helyért a Ferencváros, az Újpest és a Miskolc küzd, ebből a hármasból pillanatnyilag a zöld-fehérek vannak a legkedvezőbb helyzetben.

Eredmény:

Osztrák jégkorongbajnokság, rájátszás

Negyeddöntő, 5. mérkőzés:

Vienna Capitals (osztrák) – Sapa Fehérvár AV19 6-5 (1-0, 0-1, 4-4, 1-0), hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik