Sport

25 milliót kereshet évente Manning

Sorozatban negyedszer választották meg az amerikai fociliga legértékesebb játékosának, nem csoda, hogy az Indianapolis Colts minden pénzt megadna az irányító aláírásáért.

Peyton Manning sokan a jelen legjobb NFL-irányítójának tartják, annak ellenére, hogy az Indianapolisszal idén elbukott a fináléban a New Orleans Saints ellenében. Az idősebbik Manning-fivér (öccse Eli a New York Giants irányítója) 33 évesen is kulcsfontosságú játékosa a Colts-nak, a klub vezetői számára prioritás a megtartása.

Peyton indianapolisi szerződése jövőre lejár, és a háttérben már megindultak az egyeztetések az esetleges hosszabbításról. Egy neve elhallgatását kérő ügynök szerint Mannig akár 25-30 millió dollárt is kérhet a klubjától, és feltehetően meg is kapná ezt az összeget.

„Michael Jordan mellett ő a másik olyan sportoló, aki bármennyi pénzt kérhet az aláírásáért. Hihetetlen népszerű, a hozzáállása példaértékű, és évről-évre kimagaslik a mezőnyből” – így az ügynök, aki kiemelte, hogy a Colts nem vállal különösebb kockázatot, ha újabb négy szezonra leszerződteti.

Manninget ugyanis elkerülték a sérülések pályafutása alatt: a 33 éves irányítót remekül védi a fala, 12 év alatt egyetlen egy alapszakasz mérkőzést sem kellett kihagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik