Közélet

Driftelés, nem gyorsulási verseny okozta a kalocsai balesetet

drift (Array)
drift (Array)

Az egyik társaság a Renault-ját próbálgatta, a másik egy BMW-vel driftelgetett, amikor összementek. A végeredmény egy halott, egy súlyos és három könnyű sérült.

Az első hírek arról szóltak, hogy két autó ütközött a kalocsai repülőtér betonján egy gyorsulási verseny közben, emiatt a 19 éves Cs. Lili életét vesztette. Az ismerősök Facebook-oldalai alapján a Velvet azonban azt írja, valószínűleg semmilyen verseny sem volt, egy véletlen ütközés történt inkább.

A lap szerint a baráti társaság csak tesztelni vitte ki a Renault Cliót a betonra, ahol épp ekkor egy BMW próbálgatta a driftelést. Eközben csúszott ki a kocsi és vált irányíthatatlanná, majd csapódott a Renault-ba, amiben hárman ültek. Cs. Lili a hátsó ülésen ült, párja, O. Gábor pedig az anyósülésen. Mindketten kirepültek, O. is súlyosan megsérült. A lány barátnője a Blikknek erősítette meg, hogy nem volt gyorsulási verseny.

A helyi KaloHírek szerint a rendszám nélküli, pályaautónak használt BMW a középoszlopnál találta el a Renault-t, ami rommá tört. A baleset után a két kocsi 50 méterre állt meg egymástól. A Renault-t egy fiatal akasztói fiú vezette, aki könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést. A BMW-t egy géderlaki férfi vezette, ő szintén könnyebben sérült meg, míg a mellette ülő 19 éves kalocsai lány lába sebesült meg. A Renault-ban ülő O. tüdeje összeesett, többszörös csonttörései vannak és a balesetre sem emlékszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik