Közélet

Szíven akarta szúrni volt párját – örökre rács mögé kerül

bortonor(3)(960x640).jpg (Array)
bortonor(3)(960x640).jpg (Array)

A többszörös, erőszakos visszaeső nem tudott belenyugodni, hogy gyermekei anyja nem akar visszamenni hozzá.

Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a szentesi férfit, aki késsel támadt korábbi élettársára 2012 nyarán. A táblabíróság a jelenleg 35 éves férfit emberölés bűntettének kísérletben mint erőszakos, többszörös visszaesőt mondta ki bűnösnek, és döntött arról, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra – írja az MTI.

A korábban többször is büntetett vádlott 2005-ben került élettársi kapcsolatba a nővel, két évvel később közös gyermekük született. A férfi börtönbe került, ezelőtt kapcsolatuk megszakadt, de miután 2010 májusában szabadult, újra összeköltöztek, és a következő évben újabb gyermekük született. Még abban az évben szakítottak, a két gyermek az édesanyjánál maradt.

A férfi nem tudott belenyugodni a történtekbe, többször próbálta rávenni volt párját, hogy térjen vissza hozzá.  Éppen erről próbálta meggyőzni 2012. augusztus 25-én is, miután a reggeli órákban megjelent a nő szentesi lakásán. A kibékülésükről beszélt, majd szexuális ajánlatot is tett, de amikor egykori élettársa visszautasította, azzal vádolta meg, hogy biztosan van valakije.

Ezután elindultak a nő mostohaapjához. Gyaloglás közben a vádlott ismét sértegetni kezdte volt párját, majd a nadrágjából elővett egy – a nő lakásából magával vitt konyhakést – és közölte gyermekei anyjával, hogy megöli. Előbb a 18,5 centiméteres pengéjű késsel szíven akarta döfni őt, de sikerült elhárítania a támadást. Még négyszer-ötször szúrt egykori élettársa mellkasa felé, de az asszony védekezett, ezért a férfi a nyakát vette célba a késsel. Utóbbi próbálkozásakor sikerült eltalálnia a nőt, akinek azonnal vérezni kezdett a nyaka. A férfi azt hitte, halálos sebet ejtett áldozatán, a kést a helyszín közelében eldobta, egy gazos területen elbújt, ahol átöltözött, majd elment a rendőrségre.

A nőhöz a járókelők mentőt hívtak, akik kórházba vitték. Ugyan könnyű sérülésekkel megúszta, de a támadás akár halálos következménnyel is járhatott volna.

Az utolsó szó jogán a férfi mindent beismert, de hozzáfűzte, nem akarta bántani a nőt, és megbánta tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik