Közélet

Több emberre is rátámadt a combinós gyilkos

bíróság (Array)
bíróság (Array)

A bíró ismertette a vádlott korábbi vallomását, amelyben arról beszélt, hogy ha iszik, rendőrnek képzeli magát, kitör belőle az igazságérzet és eszerint cselekszik.

Elkezdődött a pere a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinak, aki tavaly a villamos elé lökött egy nőt a Margit hídnál. A nőt halálra gázolta a szerelvény. A bíróságon a 42 éves férfi elismerte bűnösségét, de azt mondta: nem akart gyilkolni – írja az index.hu. A férfi ellen emberölés miatt emeltek vádat, de korábbi ügyeit egyesítették, így garázdasággal, rongálással és könnyű testi sértéssel is vádolják.

A férfi nem először támadt: tavaly június elején szabadult legutóbbi büntetéséből. Még abban a hónapban bement egy II. kerületi élelmiszerboltba, ahol előbb cuktot öntött a szájába a pultra kirakott cukortartóból, majd az üzletajtó előtt kiabált, távozóban pedig egy vevőt félrelökött. Később visszatért az üzletbe, hangosan kiabált az eladónak, akit meg is ütött, de nem sebesítette meg. Emiatt garázdasággal vádolták meg. Szintén tavaly júniusban megrúgott a Margit híd budai hídfőjénél egy a hídról érkező gördeszkázót. A deszka elrepült, áthajtott rajta egy autó és eltört. A gördeszkázó nem esett el, ő sem sérült meg. A Margit híd budai hídfőjénél, a HÉV aluljárójában ugyancsak júniusban részegen üvegekkel dobálózott, molesztálta a járókelőket. Egy utcazenész felé is dobott üveget, neki a felpattanó üvegszilánktól megsérült a lába. Ugyancsak tavaly júliusban részegen, fején egy festékes vödörrel mászkált az utcán. Zavart állapota miatt bevitték a pszichiátriára.

Július végén engedték ki az orvosok azzal, hogy ne igyon alkoholt. Ő azzal indított, hogy visszament a Margit hídhoz és töményezni kezdett.  Másnap részegen a 4-es és 6-os villamos megállójában derékon rúgta a nőt, aki az érkező villamos elé esett. Az asszony több mint húsz sérülést szenvedett el, és a helyszínen meghalt.

A bíró ismertette a vádlott korábbi vallomását, amelyben arról beszélt, hogy ha iszik, rendőrnek képzeli magát, kitör belőle az igazságérzet és eszerint cselekszik. A tárgyaláson úgy fogalmazott: bánja a bűncselekményeket, amelyeket józanul nyilvánvalóan nem követett volna el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik