Közélet

Sikkasztást talált az Igazságügyi Minisztérium a végrehajtói kamaránál

Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágítása után ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a tárca.

Az Igazságügyi Minisztérium felügyeleti jogkörében rendelte el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara teljes körű átvilágítását és működésének auditálását. A beérkezett összefoglaló jelentések kiértékelése és elemzése során a minisztérium több ponton és több kérdésben is úgy látta, hogy felmerült a bűncselekmény elkövetésének a gyanúja.

A tárca pénteken ezért ismeretlen tettes ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Nemzet megszerezte a végrehajtói kamara átvilágításának dokumentumait, amelyekből kiderül, hogy a kamara vezetői éveken át szabálytalanul fizettek ki maguknak több tízmillió forintot.

Akkor is utaltak ugyanis maguknak járandóságot, ha éppen szabadnapjuk volt. A lap szerint egyes vezetők havi majdnem egymillió forintot vettek fel a kamarától, nem beszélve a drága külföldi kiküldetésekről.

Krejniker Miklós húsz évig vezette a kamarát, az elmúlt 5 évben összesen 70 millió forint fizetést vett fel. Hatmillió forintot pedig a külföldi kiküldetései napidíjaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik