Közélet

Eltűnt egy magyar zongorista Ausztriában

makka tamás (makka tamás)
makka tamás (makka tamás)

Makka Tamásnak több mint egy hete nyoma veszett, nem sokkal azután, hogy epilepsziás rohamot kapott.

Eltűnt magyar zongoristát keresnek a tiroli hatóságok. Makka Zoltánnak múlt csütörtökön veszett nyoma a hazafelé tartó úton. A négy nyelven beszélő zenész – párja húgával – azért ment egy rövid időre külföldre, hogy tolmácsként segítse a munkáját. Gyakran szenved migrénes fejfájástól, ezért nyugtató hatású gyógyszert szed, de ekkor nem volt nála a pirulákból. Epilepsziás rohamot kapott, így kórházba került még Olaszországban. Ott megvizsgálták, infúziót adtak neki, ám két-három órával később elengedték, így folytatták útjukat.

Tamás rosszulléte kezdetén zavartan viselkedett, ám mire kiengedték és elindultak, már jól volt. A vonaton ismét elkezdett félrebeszélni és néhány másodpercre úgy tűnt, nincs teljesen tudatánál, de ez az állapot elmúlt. Már Wörgl állomás felé haladtak, amikor azt mondta rokonának, hogy elmegy mosdóba. Ekkor már semmi jelét nem mutatta zavartságnak, rosszullétnek. Egy-két perc múlva utastársa megpillantotta a férfit a vonatról, aki ekkor már a peronon állt, a kabátját igazgatta. A szerelvény elindult, a nő pedig hiába próbált, már nem tudott leszállni. A kalauz közölte vele, hogy nincs lehetősége elhagyni a vonatot, csak a következő állomásnál, amely 50 percre volt. Amint leszállt Salzburgban, egyenruhásoktól kért segítséget, akik visszavitték Wörglbe, de Tamást már nem találták sehol. Ezután ismét Salzburg felé vettk az irányt, a rendőrségre mentek, de – ahogy az eltűnt férfi párja fogalmazott – senki nem nyújtott neki segítséget, pedig az orvosi jelentés is igazolt mindent. Ezután egyedül sietett vissza Wörglbe, ahol 8-10 órán át kereste Tamást – hiába.

Tamás egyébként egyetlen egyszer élt át hasonló rosszullétet párja elmondása szerint, 4-5 évvel ezelőtt. Akkor szintén rohamot kapott, és néhány perc kellett ahhoz, hogy egyáltalán felismerje a körülötte lévőket.

Szapora Rita a Hír24-nek elmondta, jelentette az esetet a rendőrségen, konzulátusoknál: a bécsinél, a müncheninél, a milánóinál és a rómainál. Mindehol, ahová Wörglből vonat indul. Kiderült, Tamás sapkáját és farmerkabátját 4-5 kilométerre az állomástól Kirchbichlnél, az Inn folyó partján megtalálták. Ott voltak az iratai is. Mindez még szombaton történt, Tamás párját csütörtökön értesítették erről. Ő úgy tudja, a tiroli rendőrök azóta folyamatosan keresik, kutyákkal, búvárokkal, de egyelőre nincs róla hír.

Kéri, aki bármit tud Tamás hollétéről, esetleg látta őt, értesítse a rendőrséget, vagy hívja a 06-20-802-0908-as telefonszámot. 

 

Fotó: Szapora Rita

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik