Közélet

Keresztbefordult egy busz a Margit hídon

Keresztbe fordult busz (busz)
Keresztbe fordult busz (busz)

Megpróbált 180 fokban megfordulni a hídon, de nem fért el, és a biztonsági rendszer leállította a buszt - derül ki a 444.hu cikkéből.

Elmegyekpisilni tumblerista megörökítette a helyzetet:

http://elmegyekpisilni.tumblr.com/post/114400697335/tarlos-muvek

 

A forgalom állítólag délután 2-re helyreállt. 

Utólag kiderült, hogy a busz egyet koccant a Széll Kálmán térnél, és ezért akart megfordulni, de a biztonsági rendszer letiltotta a manővert – írja a 444.hu.

“Ma délután 1 óra körül az egyik nagykörúti villamospótló autóbuszt a menetirányító diszpécser utasította arra, hogy álljon ki a forgalomból, mert korábban a Széll Kálmán téren részese volt egy koccanásos balesetnek, amelyet nem vett észre. Az utasítás értelmében a járművezetőnek az utasok leszállítása után egy arra alkalmas helyen visszafordulva a koccanás helyszínére kellett volna visszatérnie az ilyenkor szokásos vizsgálatok elvégzéséhez” derül ki a hírportálnak megküldött BKK-közleményből.

Mint írják a buszsofőr ugyanakkor figyelmen kívül hagyta a KRESZ szabályait, és a Margit hídon akart megfordulni, ám mivel az útpálya ott ehhez nem elég széles, az autóbusz egyik biztonsági berendezése fordulás közben megállította a járművet. A BKV vizsgálja az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik