Közélet

Szigetszentmiklósi horrorszülők – megúszhatja az anya

Börtönrács (börtön, rács, )
Börtönrács (börtön, rács, )

Pszichiátriai betegsége mentheti meg a börtöntől. Korábban kezelték az asszonyt, de 13 éven át mindenféle orvosi kontroll alól sikerült kicsúsznia.

Minden valószínűség szerint csak a kisgyermekeiket sanyargató szigetszentmiklósi házaspár férfi tagja számíthat arra, hogy börtönbe kerül. A Bors információi szerint felesége régóta pszichiátriai betegséggel küszködik, és ez kizárja az asszony büntethetőségét.

A lap szerint a nőt 2000 októberi házasságkötése előtt az azóta megszűnt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben kezelték kényszerképzetekkel, hallucinációkkal jelentkező betegsége miatt. Férjét is egy betegtársa révén ismerte meg. A házasságkötés után az asszony egyáltalán nem járt kontrollra, gyakorlatilag eltűnt az egészségügyi ellátórendszer radarjáról.

“Andreának orvosi segítségre lett volna szüksége, de ő teljesen bezárkózott az otthonukba, a bajára való gyógyszert sem szedett” – mondta a lapnak a nő sógora. “Pedig a képzelgései nem múltak el. A testvéremről, Rudolfról például úgy tartotta, hogy igen gazdag rokonokkal rendelkezik. Andrea meggyőződése volt, hogy Rudi nagyapjáé a fél Balaton, és halála után övéké lesz a mesés örökség. Ez persze nem igaz” – fűzte hozzá a férfi. 

Ha az igazságügyi orvos szakértő is úgy látja, hogy az asszony elmebetegségben szenved, úgy a nőre kényszergyógykezelés vár. Az ügyészség nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött sértett sérelmére erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszakkal vádolja a házaspárt.

Ahogy arról beszámoltunk, a vádirat szerint a házaspár Szigetszentmiklóson nevelte közös gyermekeit, de nem gondoskodtak róluk: nem adtak nekik rendszeresen enni, nem öltöztették őket, a kicsik óvodába egyáltalán nem, iskolába pedig rendszertelenül jártak. Ezenfelül kiderült, hogy a gyerekeket kicsi koruktól – egészen első emlékeiktől kezdve – napi rendszerességgel szexuálisan bántalmazták, és verték is mindannyiukat. A három gyerekkel szüleik állítólag fekáliát és patkányt is etettek. Csak 2012 januárjában kerültek el otthonról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik