Közélet

Jégpáncél Budán: Pokorni jó hírekkel érkezett

Délutánra minden lakott terület járható lesz Budán – tudta meg a Hír24 tudósítója a Jókai klubban felállított katasztrófavédelmi törzsnél.

A XII. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán azt az információt kapta a katasztrófavédelemtől, hogy délutánra minden lakott területen járhatóak lesznek az utak Budán, de az erdőben még napokig lehetnek olyan területek, amely továbbra is életveszélyes lesz – közölte a Hír24 Jókai klubban felállított katasztrófavédelmi törzsnél lévő tudósítója. A Normafánál egyébként óriási köd, amely nehezíti a katasztrófavédelem munkáját.

200 bejelentés Budapesten

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) tűzoltó egységei és az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai közel 200 bejelentett eseményt számoltak fel és további 235 folyamatosan kerül felszámolásra. Jellemzően fakidőléshez, ágleszakadásokhoz, vezetékszaladásokhoz riasztották a katasztrófavédelmet.

A műveletekben az FKI részéről összesen 35 tűzoltógépjármű vett részt összesen 161 fővel, a rendőrség részéről összesen 45 fő, valamint a Nagykovácsi, Rózsadombi, Zuglói, Hidegkúti és a Wolf önkéntes tűzoltó egyesület összesen 18 fővel és négy önkéntes mentőszervezet összesen 31 fővel, a Pilis Parkerdő Zrt. 20 fővel, az ELMŰ Nyrt. a fővárost érintő régiókban 20 fővel segítette a hivatásos szervek munkáját.

A szélsőséges időjárással kapcsolatosan öt közlekedési baleset történt. A közlekedési balesetek során személyi sérülés nem történt.

Lezárások Budán

A XII. kerületben két befogadó helyet nyitottak meg, a Jókai Klub (Hollós u. 5.) és a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola (1125 Budapest, Diana u. 4.) melyet összesen 23 fő vett igénybe.

A rendkívüli időjárás miatt elektromos vezetékek is megrongálódtak a kidőlt fák, a leszakadó ágak miatt. Emiatt a fővárosban közel 6372 fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. A hibák elhárításán folyamatosan dolgoztak, de még mindig lehetnek áramkimaradások. A Kispesti Hőerőmű rövid leállása miatt a távhőszolgáltatás csökkentet hőfokkal, 90 fok helyett 60 fokon üzemelt.

Jelenleg az FKF Zrt. több géppel dolgozik a főváros útjain, a tűzoltó egységek folyamatosan számolják fel a bejelentett káreseményeket.

A XII. kerületben 11, a II. kerületben 3 útlezárás van érvényben:
Eötvös utca – Karthauzi utca
Tündér utca – Hableány utca
Mártonhegyi utca – Költő utca
Eötvös utca – Konkoly Thege Miklós utca
Budakeszi út – Árnyas utca
Csillagvölgyi út – Béla Király utca
Svábhegyi utca (fogaskerekű megálló)- Eötvös utca
Nagykovácsi út – Hűvösvölgyi út
Konkoly Thege Miklós utca – Magas úti lejtő
Diana utca – Költő utca
Irhás-árok
a II. kerületben:
Budakeszi út – Labanc utca
Budakeszi út –Árnyas utca
Nagykovácsi körforgalom Budakeszi út felé

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik