Közélet

Videón a brutális Andrássy úti rablók

A rendőrök az egyik támadót már azonosították, egy orosz férfit, ám egyelőre keresik a tetteseket. Segítséget kérnek.

Egy 48 éves orosz férfi, bizonyos Andrej Olegovics Visnyakov lehet az Andrássy úti luxusóraboltot kifosztó banda egyik tagja. Ahogy arról beszámoltunk, a brutális, négyfős társaság tagjai bántalmazták az üzlet két alkalmazottját és az üzlet biztonsági őrét, utóbbit meg is bilincselték. Mindezek után betörték a vitrineket, összeszedték az órákat és elmenekültek.A támadókat már videófelvétel, kép és személyleírás alapján keresik.

Az orosz férfi ellen országos körözést adtak ki, emellett előterjesztést tesznek az illetékes ügyészség felé a nemzetközi elfogatóparancs kibocsátására. Andrej Olegovics Visnyakov átlagos testalkatú, 165-175 centiméter magas, szögletes fejformájú, ősz hajú, ráncos arcbőrű, rövid, ősz bajuszt viselő férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű, bőr baseballsapkát és barna keretű, feltehetően dioptriás szemüveget, szögletes orrú, fekete bőr cipőt, fekete nadrágot, fekete, zakószabású bőrdzsekit és magas nyakú, szürke színű, kötött garbót viselt. A támadáskor egy vállon átvethető, kék színű sporttáska volt nála.

A másik támadó 25-35 év körüli, 190-200 centiméter magas, erős testalkatú, barna szemű, telt ajkú férfi. Haja szőkés barna vagy ősz, fejformája kerek, arca széles, borostás. A bűncselekmény elkövetésekor fekete farmernadrágot, fekete cipőt és fekete, derékig érő, kapucnis kabátot viselt. Egy fekete színű hátizsák volt nála.

Harmadik társuk  20-30 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszúkás, „csontos” arcú, kék szemű, kopasz, hosszú orrú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor világoskék színű, derékig érő „pufi” kabátot, világoskék színű farmernadrágot és sötét cipőt viselt. Egy papírzacskó volt nála, benne egy szürkés árnyalatú hátizsákkal.

A negyedik elkövető pedig  25 év körüli, átlagos testalkatú, 165-180 centiméter magas, hosszúkás fejformájú, rövid, barna hajú, keskeny arcú, nagy orrú, hegyes állú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű inget, szürke színű, zakószabású kabátot, fekete színű nadrágot és fekete színű cipőt viselt.

A támadókról készült képeket megtalálja a rendőrség oldalán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki a fotókon látható férfiakat felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-1-443-5000-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől csütörtökig: 8-16, pénteken: 8-13) a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Olvasói sztorik