Közélet

Meghalt egy Budapesten bulizó brit vőlegény

Azt még vizsgálják, hogy mi történhetett a férfival.

Tragikus hirtelenséggel meghalt egy angol férfi a napokban Budapesten. A dorsetecho.co.uk az eset kapcsán azt írja, úgy tudják, Paul Bush Westhamből érkezett hazánkba, hogy barátaival megünnepelje: hamarosan megnősül.

A külügyminisztérium az eset kapcsán annyit közölt, valóban információt kaptak arról, hogy meghalt egy brit állampolgár a fővárosunkban, illetve hogy már felvették a kapcsolatot a konzulátussal, hogy kiderítsék, mi okozta a férfi halálát.

Paul vélhetően péntek este hunyt el. A lap szerint hétfőn hagyta volna el az országot.

Legénybúcsúipar és Budapest

A budapestiek 2008-9 környékén kezdtek hozzászokni a női ruhába öltözött, parókás-kifestett, esetenként műmelleket is kapó vőlegény és kísérete látványához. És persze a „hallványhoz” is: szubjektív felmérések szerint még egy délszláv rezesbanda is halkabb, mint a bulizó brit társaság.

Akkoriban és azóta is sokszor a britek tették ki a fővárosi „legénybúcsúipar” résztvevőinek 90%-át. Sok vállalkozás állt rá, hogy a brit városok közegéből kiszakadni vágyó legények és kíséretük egy olcsó szálláson lepakolva kocsmáról kocsmára járják Budapest közkedvelt negyedét, és az alkohol hatására ilyen-olyan kalandokba keveredjenek. A bulizás vége vagy a sztriptízbár, vagy a Széchenyi Fürdő – ahogy amúgy Budapesten a 20. század elején a kocsmázást-mulatozást sokszor követte bordélyozás, majd reggeli fürdő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik