Közélet

Megöltek egy belga férfit Kunszálláson

Feleségét életveszélyes állapotban szállították kórházba. A támadót egyelőre keresik a rendőrök.

Holtan találtak kunszállási otthonában vasárnap délután egy 72 éves belga férfit. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közlése szerint az épületben volt az áldozat felesége is. A 71 éves asszonyt életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A nyomozók azonnal megkezdték a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést, amely jelenleg is folyamatban van. Egyelőre ismeretlen tettes ellen kutatnak, próbálják beazonosítani a gyilkost.

A rendőrség több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A változó világhoz alkalmazkodni tudó kunok földje

Kunszállás, egy dinamikusan fejlődő, logisztikailag nagyon kedvező helyen elhelyezkedő település. Kecskemét és Kiskunfélegyháza közelsége kedvező lehetőségeket nyújt számunkra. Főleg római katolikus vallású, szorgalmas >>kun<< emberek élnek községünkben, akik gyorsan tudtak alkalmazkodni változó világunkhoz.” nyilatkozik a község honlapja. A kunok a 11. században Közép-Ázsiában törökül beszélő népek (kipcsakok, ázsiai kunok és fehér ujgurok) szövetségével alkották meg laza törzsszövetségüket, mely a magyar területektől egészen a Volgáig elhúzódott. Később a mongolok verték szét ezt a szövetséget, mley központi igazgatás alatt sosem állt, és így birodalomnak sem hívható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik