Közélet

Fotós lehet a gólyatábori erőszakoló

A férfi több táborban is dolgozott, és nem ez volt az első balhéja.

Más ELTE-s gólyatáborban is dolgozott fotósként az a férfi, aki a gyanú szerint egy fonyódi gyermektábor területén rendezett gólyatáborban bántalmazott egy diáklányt, majd megerőszakolta – értesült a VS.hu. Úgy tudják, a férfi nem szerződött a TÓK-gólyatábor szervezőivel és korábban is több balhé volt körülötte. Előfordult olyan, hogy lányokat vitt fel a gólyatábori szobájába, akiknek képeket mutatott meztelen lányokról és megpróbálta rávenni őket, hogy róluk is csinálhasson hasonlót.

Bár hivatalosan nem erősítették meg, hogy a fotós a gyanúsított, de az érintettségére utalhat, hogy vasárnap még az ő képe is szerepelt az ELTE TÓK – vagyis a tanító- és óvónőképző – hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán, a szervezők között, de mára a fotó lekerült onnan. A lap infomrációi szerint az ELTE vezetősége hétfőn találkozott a kari hallgatói képviselők vezetőivel, ahol a történtek megbeszélése után hírzárlatot rendeltek el.

Ahogy arról beszámoltunk,a Kaposvárosi Járásbíróság hétfői közleményéből derült ki, hogy elkapták azt a férfit, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, miután arról számoltak be, hogy már előzetes letartóztatásba is helyezték az illetőt. Róla mindössze annyit közöltek, hogy 38 éves és budapesti.

Az esetről a sonline.hu írt vasárnap. A rendőrség akkor csak annyit közölt, szexuális erőszak gyanúja miatt nyomoznak Fonyódligeten. Azon a hétvégén két budapesti felsőoktatási intézmény is a településen tartotta rendezvényét. Az Átlátszó Oktatás már korábban azt írta, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában történt az eset, és egy “külsős” férfi lehetett az elkövető, tehát nem gólya és nem is szervező, hanem olyasvalaki, aki a táborban dolgozott a szervezők megbízásából.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik