Közélet

Szakszerűtlen munkavégzés miatt halt meg a munkás Mártélyon

Szaktudás nem volt, ahogy felszerelés sem. A néhány fős csapat azonban segíteni akart.

Befejezte a rendőrség a nyomozást a június elején történt, mártélyi halálesettel kapcsolatban. Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyt eljárás, mint most kiderült, már nem ismeretlen tettes ellen.

Ahogy arról beszámoltunk, leomló vályogfal ölt meg egy munkást a településen bontás közben. A férfit megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni. Társaival a plébánia udvarán dolgozott, amikor baleset érte. Összesen négyen dolgoztak a helyszínen, társadalmi munkát végeztek.

A rendőrség vizsgálata megállapította, a munkások nem rendelkeztek a szükséges szaktudással, illetve a legalapvetőbb védőeszközök sem álltak rendelkezésükre. A szakszerűtlen munkavégzés vezetett egyikük halálához.

A rendőrség a négy érintett egyikét hallgatta ki gyanúsítottként, azt a férfit, akinek az irányítása alatt zajlott a munka. Azt mondta a nyomozóknak, elismeri a felelősségét és nagyon bántja, ami történt – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik