Közélet

Telefon helyett használt pelenkát küldött a borsodi csaló

Akadt, akinek félig megevett májkrémet vagy éppen szalonnát rejtett a csomagja.

Harminchárom embert vert át egy borsodi internetes csaló. A 62 éves férfi nemlétező telefonokat árult, és persze senki sem azt kapta, amiért fizetett. A szélhámos ellen az ügyészség vádat emelt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a 62 éves férfi tavaly április és október között egészítette ki csalással a havi 25 ezer forint szociális segélyét. Hirdetési oldalakon kínált olcsó, de márkás telefonokat. A megrendelők pedig jöttek is, mindannyian utánvétellel kapták meg a csomagjukat.

Volt, aki 50-60 ezret is fizetett, pedig a küldeményekben minden volt, csak éppen telefon nem. A vádlott igen változatos portékával „örvendeztette meg” vevőit: távirányítót, játék telefont, gyerekruhát, fahasábot, félig megevett májkrémkonzervet, szalonnát, zsemlemorzsát, gondosan becsomagolt krumplit, de még használt pelenkát is küldött.

Sorra érkeztek a feljelentések az ország különböző pontjairól, így a rendőrök rövid idő alatt megtalálták a csalót, aki fél évet töltött előzetes letartóztatásban.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik