Közélet

Nyolc rendőrt vettek őrizetbe korrupció miatt

Szabálytalanságokat néztek el a külföldi autósoknak, és ha kellett, a szondát is megfújták helyettük. Ezért általában 5-10 euró körüli összegeket kaptak.

Őrizetbe vette a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya a makói autópálya alosztály nyolc rendőrét, akik a gyanú szerint – egyebek mellett – némi pénzért cserébe saját maguk fújták meg az alkoholszondát az általuk megállított külföldi autósok helyett – közölte az MTI megkeresésére a nyomozó főügyészség szóvivője csütörtökön. Nagy Andrea tájékoztatása szerint a nyolc rendőrt szerdán hallgatták ki gyanúsítottként “előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette” miatt.

A gyanú szerint a nyolc egyenruhás 2014. márciusától az M43-as autópálya makói szakaszán többször pénzt fogadott el a megállított külföldi sofőröktől. Cserébe eltekintettek a járművek, illetve a sofőrök ellenőrzésétől, vagy a pénzért az alkoholszondát ők maguk fújták meg helyettük. Ezért általában 5-10 euró körüli összegeket kaptak.

A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult. A rendőrök előzetes letartóztatásáról csütörötkön dönt a bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik