Közélet

Fegyvert adtak a pszichés beteg pénzszállítónak

Súlyos szorongásai miatt közel két hónapig táppénzen volt a sikkasztó pénzszállító, aki nem jogerősen 4 év 8 hónap börtönt kapott – írja a Blikk.

J. Richárd édesapja szerint érthetetlen, hogy fia a betegsége ellenére továbbra is fegyvert kaphatott a kezébe, és veszélyes, felelősségteljes munkakörben alkalmazták.

„A fiam Rivotrilt szedett, a gyógyszer mellékhatásai komolyak, így ez is eredményezhette, hogy a tőle annyira távol álló sikkasztást elkövette. Olyan szintű szorongásai voltak, hogy állandóan nagyvécére kellett járnia. Ebből kifolyólag nem is nagyon mert idegen helyre menni. A pénzszállítások alkalmával szinte minden állomásnál szaladt a mosdóba, ezt tudomásom szerint szóvá is tették neki” – mondta az apa a Blikknek.

Tarjányi Péter biztonsági szakember szerint az ilyen feladatokat ellátó személyek, akárcsak a rendőrök, rendszeres pszichológiai vizsgálaton esnek át. Ezeken elvileg ki kellene derülnie, ha valaki lelkileg alkalmatlan a feladatra. A pénzszállító az eddig ismertetett adatok szerint nem valószínű, hogy alkalmas volt ilyen jellegű munka elvégzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik