Közélet

Ezért gyanúsíthatták meg a budapesti rendőröket

A bíróság pénteken kora délután úgy határozott, az érintett egyenruhásoknak rács mögött a helyük.

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság pénteken, kora délután azt a három rendőrt, akiket egyebek mellett vesztegetéssel gyanúsít a Központi Nyomozó Főügyészség – értesült a Hír24. Az indoklás szerint mindannyiuk esetében fennáll a veszélye, hogy megnehezítenék a bizonyítást. A bűnismétlés lehetőségét azonban kizárták.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőröket nem sokkal 9 óra előtt szállították a Fő utcába, külön autókban, bilincsbe verve. Társaik – három ügyvéd és egy civil – szabadlábon védekezhetnek.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön közleményben tudatta: vesztegetés miatt összesen nyolc embert hallgattak ki szerdán. Ám, hogy pontosan milyen törvénybe ütköző dolgot tettek az érintettek, nem közölték. Dezső Antal, az elsőrendű vádlott jogi képviselője a bíróságon, újságírók előtt  azonban arról beszélt pénteken, védence azt elismerte, hogy adatokat kért le a rendőrség belső rendszeréből, de tagadja, hogy ezért pénzt fogadott el. Az ügyvéd hangsúlyozta: az alezredes jóhiszeműen járt el, jogi segítséget nyújtott olyan ügyvédeknek, akiket már húsz éve ismer és akikkel baráti viszonyt ápol. Határozottan tagadja, hogy mindezért pénzt fogadott volna el.

Az ügy kapcsán kilenc budapesti és egy vidéki helyszínen zajlottak házkutatások, ezalatt számos okiratot, mobiltelefonokat és számítástechnikai eszközöket foglaltak le, amelyek alátámasztották a bűncselekmények gyanúját. A Fővárosi Főügyészség csütörtökön közölte, az ügyben további gyanúsítotti kihallgatásokra kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik