Közélet

Letartóztatná Simont az ügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kezdeményezte Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselő előzetes letartóztatását kedden - tájékoztatta az ügyészség szóvivője az MTI-t.

Nagy Andrea közölte: az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt tartja indokoltnak ezt az intézkedést.

75 milliót tett bankba februárban

Még februárban is 75 millió forint értékű valutát helyeztetett el egy fővárosi bankfiókban Simon Gábor – tudta meg a Hír TV. Az MSZP volt elnökhelyettese a számlanyitásnál hamis útlevelet adott egy ismerősének. A Magyar Nemzet információi szerint Simon Gábor 250 ezer eurót helyeztetett el a budapesti MagNet Bankban február elején. A 240 millióhoz hasonlóan ez az összeg sincs benne a vagyonnyilatkozatában.

A tranzakcióhoz azt hamis afrikai útlevelet használták, amelyről hétfőn számolt be az ügyészség. Azt is közölték, hogy a gyanú szerint Simon Gábor az útlevél megszerzése után felkereste egyik korábbi ismerősét, aki kérésére – az “okmány” felhasználásával – számlát nyitott egy magyar banknál. Arról azonban nem számoltak be hétfőn, hogy mire használta ezt a számlát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Simon Gábort múlt hónapban adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás és kétrendbeli magánokirat-hamisítás miatt hallgatták ki. A múlt héten az Index arrról számolt be, hogy a Sólyom légitársaság környékén felbukkant és az Interpol által egy panamai csalás miatt körözött Welsz Tamás segédkezhetett a volt MSZP volt elnökhelyettesének az eltitkolt milliók elrejtésében.

Olvasói sztorik