Közélet

Rejtélyes tanú hozhat fordulatot a gyilkosságra készülő tini ügyében

A fiú cimboráival karöltve gyújtotta fel egy házaspár házát, mérges volt ugyanis, hogy nem tud tőlük dinnyét lopni.

Pénteken hirdetett volna ítéletet a bíróság annak a tizenéves fiúnak az ügyében, aki 2012 nyarán kis híján megölt két embert Kismarján. Bosszúból rájuk gyújtotta házukat, mert akárhányszor dinnyét akart lopni a földjükről, lebukott. Segítsége is akadt két gyermekkorú fiú személyében.

Tanú, akit eddig nem hallgatott meg senki

A Debreceni Törvényszék arról tájékoztatott, a tanács a hétfőn elhangzott perbeszéd után úgy ítélte meg, hogy egy tanú kihallgatására még mindenképpen szükség van, mielőtt döntést hoznak.

Közölték, ezt a tanút eddig még senki nem hallgatta ki – még a rendőrségi szakban sem – és nem is indítványozta senki a kihallgatását, a bíróság szerint azonban az illető megkerülhetetlen és csak az ő vallomásával lesz teljes a bizonyítási eljárás. Az érintett személy ugyanis a gyújtogatás idején szintén a kismarjai házban volt. A tanút – tekintettel jelenlegi lakóhelyére és korára – a Kecskeméti Törvényszék hallgatja majd meg.

Ígéretük szerint az eljárás ezután folytatódhat, a következő tárgyalás március közepén lesz.

“Dögöljenek meg”, “Hadd égjenek meg” és társai

A fiatal tavaly októberben állt bíróság elé – társai nélkül – előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt. Ahogy azt írtuk, az akkor mindössze 16 éves fiút bosszantották a sikertelen lopási kísérletek, ezért döntött úgy, felgyújtja a tulajdonos házát. Gyilkos tervébe bevonta két cimboráját is. Többször azt mondta nekik, hogy az érintettek „dögöljenek meg”, amiért a férfi nem engedte, hogy dinnyét hozzon el a földjéről.

Augusztus 26-án reggel a csapat megfigyelte a párt, arra voltak kíváncsiak, milyen mozgás tapasztalható a háznál, ám mivel látták, hogy ott napközben többen jönnek-mennek, megállapodtak, később lobbantják lángra a házat. A vádlott nem bízta a véletlenre, szerzett másfél liter benzint és egy pár gumikesztyűt. Utóbbit azért, hogy még véletlenül se maradjon rajta az ujjlenyomata a kannán. Délután elrejtették a flakont a ház közelében, és csak este 10 óra körül találkoztak ismét. Egy ideig várakoztak a háznál, figyelték, van-e valami mozgás. Majd átmásztak a drótkerítésen és felmentek a padlásra. A fiú az ajtó közelében locsolta szét a benzint, majd a barátjától kapott gyufával meggyújtotta azt. Hatalmas lángok csaptak fel, a tűz pillanatok alatt szétterjedt. A csapat – látva azt – sebesen lemászott a létráról. Miután átjutottak a kerítésen, elfutottak.

A lángokat a szemben lévő fiú vette észre, felébresztette a szüleit, akik értesítették a tűzoltókat, majd átszaladtak szomszédaikhoz, kiabáltak, hogy jöjjenek ki a házból, közben oltani kezdték a tüzet. A zajra végül felébredtek a lakók, így sikerült épségben elhagyniuk az égő épületet. Közben egyre több szomszéd érkezett, hogy segítsenek útját állni a tűznek

A gyújtogatók nem sokkal később visszatértek, a vádirat szerint a fiú ekkor azt mondta barátainak, „hadd égjenek meg”. A tüzet végül a tűzoltók oltották el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik