Közélet

Félmilliót fizet a rendőrség a halálfejes trafikrablóért

A húszas évei elején járó fiatal január másodikán rabolta ki a Lahti utcai dohányboltot. Bár a rendőrség csak egy esetet említ a nyomravezetői díj kapcsán, az elmúlt hetekben több üzletet is megtámadtak.

Nettó 500 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a januári, pécsi trafikrablás ügyében. A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatal az újév második napján rontott be a Lahti utcában lévő Nemzeti Dohányboltba, ahol fegyverrel – vagy legalábbis annak utánzatával – fenyegette az alkalmazottat és a bevételt követelte tőle. Miután megszerezte a pénzt, elmenekült, azóta sem találják.

A rendőrség egy 20-22 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú férfit keres. A rabláskor fehér kapucnis, mell részén és hátán feltűnő színes koponyamintázatú pulóvert, kék farmernadrágot és fekete cipőt viselt, arcát  maszkkal takarta el, kezeire pedig világos kesztyűt húzott.

Az elmúlt hetekben több trafik is rablás “áldozata” lett Pécsett. Az év utolsó napján a Nagy Imre úton lévő dohányboltban csapott le egy fegyveres, míg az ünnepek előtt a Rácvárosi úton történt hasonló eset. A tettes itt egy gáz-riasztó pisztolyt használt, amelyet el is sütött, megsebesítve az eladót. A bűnözőt állítólag ez idő alatt társa az üzlet előtt várta.

Egyforma ruhák, fehér kesztyű

A rendőrség közleményében nem említi, hogy egy embert gyanúsítanának. Mindenesetre a decemberi felvételeken látható, hogy a támadó egy a fentihez igencsak hasonló, világos kesztyűt viselt. A két tavalyi rablás helyszínén egyébként a keresett fegyveres/fegyveresek ruházata is szinte teljesen megegyezik, ugyanakkor a személyleírás a kort és a magasságot illetően már csak többé-kevésbé passzol.


Így raboltak a Rácvárosi úton (police.hu)

A rendőrség a Nagy Imre úton történt eset kapcsán egy 26 éves férfit már elfogott, a bíróság pedig január 3-án elrendelte előzetes letartóztatását. A pecsma.hu néhány napja azt írta, a fiatal tagad. A gyanúsított édesanyja a lapnak akkor azt mondta, biztos fia ártatlanságában, egyebek mellett azért, mert a rablóról készült felvételeken jól látszik, hogy a három rablást ugyanaz a személy követte el. Gyermeke pedig már két napja őrizetben volt, ezért nem lehet a harmadik rablás elkövetője.


Akció a Nagy Imre úton (police.hu)

Olvasói sztorik