Közélet

Elfogták a niklai gyilkost

csattan-a-bilincs(960x640)(1).jpg (bilincs, bűnöző, )
csattan-a-bilincs(960x640)(1).jpg (bilincs, bűnöző, )

Az áldozat egy 31 éves nő, a rendőrség forró nyomon üldözte a tettest.

Feladta magát a niklai nő gyilkosa az éjszaka – közölte hétfőn a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A tettes a történtek után elmenekült a helyszínről, a nyomozók forró nyomon üldözték, ám az éjszaka megjelent a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon. A gyilkos egy mindössze 21 éves zalakomári fiú, aki az áldozat élettársa.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség ügyeletére vasárnap este, valamivel 20 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy egy 31 éves nő bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség haladéktalanul megkezdte a helyszíni szemlét, az ügyben emberölés miatt indult eljárás, akkor még ismeretlen tettes ellen.

Az egyenruhások a tettest őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását is. Hogy a fiú miért ölte meg párját, egyelőre nem közölték.

A niklai remete

“Nincs már symphonia, s zöld lugasok között
Nem búg gerlice, és a füzes ernyein
A csermely violás völgye nem illatoz,
S tükrét durva csalét fedi.”

177 éve halt meg Berzsenyi Dániel költő, a niklai remete, aki egy Kölcsey-kritika után lényegében megsértődött, és haláláig, harminc évig nem foglalkozott többé az irodalommal, holott az egyik legjobb elégiaköltőnk volt (és maradt). A közelítő tél költészetünk egyik legkiválóbb darabja, de Berzsenyi az esztétikai, elméleti munkásságában is úttörő volt – ám a nagydarab, mackós férfi olyan érzékeny volt, hogy a fiatal Kölcsey vitriolos kritikája után visszavonult, és remeteként élt niklai birtokán. (Bővebben a költőről, és A közelítő tél is elolvasható itt.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik