Közélet

Ezért ölhetett a rendőr Andornaktályán

rendorseg(960x640)(1).jpg (rendőrség, )
rendorseg(960x640)(1).jpg (rendőrség, )

Tettes és áldozata között rég elmérgesedett a viszony, úgy tudni, az idős férfi többször tett feljelentést, legutóbb például azért, mert szerinte kromofággal öntötték le a kerítését.

Szerda reggel feladta magát az andornaktályi gyilkos – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A tájékoztatásból kiderül, a rémtettet egy budapesti rendőr követte el, a XVI. kerületi Rendőrkapitányság egyik embere. A törzsőrmester szerda reggel hívta fel parancsnokát, és mindent bevallott.

A gyanúsítottat felettese elfogta, majd előállította a Hatvani Rendőrkapitányságra. A gyilkos egyenruhás szolgálati viszonyát azonnal megszüntették.

Az állandó feljelentések bosszanthatták

Ahogy arról kedden beszámoltunk, gyilkosság áldozata lett egy férfi Heves megyében, a holttestre kedden találtak rá Andornaktálya határában, egy bokros területen, nem messze a lakóházaktól. A rendőrség akkor annyit mondott, emberölés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Hír24 korábban úgy értesült, a tettes az áldozat fia. Azóta megtudtuk, valójában az idős ember szomszédjának gyermekéről van szó. A két férfi nagyon rossz viszonyban állt egymással, információink szerint az áldozat többször feljelentette a szomszédait. Vélhetően egy múlt heti eset “verhette ki a biztosítékot”, az idős ember akkor azzal állt elő, hogy kromofággal öntötték le a kerítését, ám úgy tudjuk, a rendőrök semmi erre utaló nyomot nem találtak a házánál.

Információink szerint az áldozat egyedül élt, a napi programja az volt, hogy elvitte két kutyáját sétálni. Eközben verték halálra.

Nyolc hónapja Izsákon

Idén már kijutott a gyilkos rendőrökből, éppen kedden álltak először bíróság elé az izsáki kényszervallatók. A két egyenruhás – az ügy első- és másodrendű vádlottja – egy 47 éves hazánkban élő, de román állampolgárságú férfit vert halálra még áprilisban. Vallatás közben ölték meg a férfit, miután lopás gyanúja miatt előállították. Órákon át, brutális módszerekkel próbálták kikényszeríteni belőle vallomását.

Ütötték ököllel, gumibottal, ahol csak érték. Az áldozat életveszélyes tüdőzúzódást, szegycsonttörést és sorozatos bordatörést szenvedett. A zsírszövet olyan mértékig roncsolódott, hogy zsírembólia alakult ki, amely fulladást okozott – ez vezetett a halálához. Kiderült, többekkel is brutálisan bántak a rendőrörsön, így két kollégájuk is a vádlottak között van.

Nem volt még Andornaktályán? Akkor menjen el virtuálisan:


Nagyobb térképre váltás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik