Közélet

Kórházból lopott teherautóval menekült az ámokfutó

Nyíregyházi kórház (nyíregyháza, kórház)
Nyíregyházi kórház (nyíregyháza, kórház)

Több rendőrautóval üldözték azt német férfit, aki a nyíregyházi kórházból kötött el egy kocsit, majd frontális karambolt okozott.

A gyanú szerint a nyíregyházi kórház területéről ellopott teherautóval okozott balesetet egy 31 éves német férfi vasárnap reggel a 4-es főúton Újfehértó és Téglás között – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Fülöp Gergely elmondta: a járó motorral, üresen álló tehergépkocsit valamivel reggel fél hét után lopták el a gyógyintézményből. A kórház sorompóját is megrongáló járművet több járőrkocsi kezdte követni, ám az a rendőri jelzések ellenére sem állt meg. Menekülés közben áthajtott több tilos jelzést mutató jelzőlámpán és érintőlegesen ütközött egy személy- és egy tehergépkocsival, ezekben a balesetekben senki nem sérült meg.

A lekapcsolt világítással haladó teherautó a 4-es főút 251-es kilométerszelvényében, Újfehértó és Téglás között a síkos úttesten áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy személygépkocsival. Mindkét jármű vezetője beszorult a roncsok közé, mentésüket a rendőrök kezdték meg, majd a kiérkező tűzoltók speciális eszközökkel emelték ki őket. A sérülteket a mentők ellátták és kórházba szállították. A baleset helyszínén délelőtt tíz óra után oldották fel a teljes útzárat, addig a rendőrök egy mellékútra terelték a forgalmat.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit. A feltételezett elkövetőt, S. Dennis 31 éves német állampolgárt a kórházban őrzik a rendőrök, állapota miatt egyelőre nem lehet kihallgatni – mondta el a rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik