Közélet

Kocsik, teherautók lángoltak országszerte az utakon

tűzoltó (tűzoltó)
tűzoltó (tűzoltó)

Oltás miatt állt a forgalom egyebek mellett a 2-es, a 44-es és a 31-es főúton is.

Lángoló teherautók

Lángoló teherautóhoz riasztották csütörtökön a Nógrád megyei tűzoltókat a 2-es főútra. A jármű pótkocsija Nagyoroszi és Hont között gyulladt ki. A felépítmény részben megégett, ám a rakomány sértetlen maradt.

A 44-esen, Kondorosnál egy török kamion vezetőfülkéjében csaptak fel a lángok. A sofőrnek sikerült eloltania a tüzet, a tűzoltók pedig kiérkezésük után áramtalanították a járművet.

Égő kocsik

Egy kocsi motorterében is tűz ütött ki, a katasztrófavédelem emberei Makóra vonultak. Az autó egy kereszteződésben gyulladt ki, a tulajdonos még azelőtt megfékezte a lángokat, hogy azok továbbterjedhettek volna.

Oltani kellett a Pest megyei Mendénél, a 31-es főúton is. A sofőr még időben kiszállt a járműből. A helyszínre a monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók siettek. Mire kiértek, a kocsi már lángokban állt, de sikerült rövid idő alatt útját állni a tűznek.

Menet közben gyulladt ki egy autó motortere Székesfehérváron, a Berényi út és Kadocsa utca kereszteződésében.  Az utasok még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyák a lángoló kocsit, így végül senkinek sem esett baja. Az áramtalanítás után a tűzoltók eloltották a tüzet. A járműt teljesen kiégett.

Növényzetet lángra lobbantó traktor

Lángokban állt egy traktor a Heves megyei Egerbaktán, a tűz a járműről az aljnövényzetre is átterjedt. A tűzoltók megérkezése előtt egy ember megkísérelte az oltást, ám közben füstmérgezést szenvedett, ezért kórházba kellett vinni. A tüzet végül az egri hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Csaknem 130 eset

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteki tájékoztatása szerint csütörtökön 128 segélyhívás érkezett az ügyeletükre. Összesen 66 tűzesetnél, 32 műszaki mentésnél dolgoztak, emellett kaptak 23 téves jelzést és még egy telefonbetyár is próbálkozott. A tájékoztatásban azt írják,  ezen a napon szokatlanul nagy számban gyulladtak ki kocsik és teherautók. Sajnos halálos tűzből is kijutott csütörtökön: egy debreceni házban ütött ki tűz, majd robbant fel egy gázpalack. A tűzoltók az épületben találtak rá a férfi holttestére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik