Közélet

Videón a hanuka-gyertyatartók rongálói

A BRFK közzétette a felvételeket az elkövetőkről, akik szombat hajnalban négy helyszínen is hanuka-gyertyatartókat rongáltak.

A BRFK szombaton rongálás bűntette megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettesek ellen eljárást.

Több helyszínen is jártak

Az egyik felhívásban három „ismeretlen tettest” keresnek; ők a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, majd az Városház parknál (a korábbi Deák téri helyszínt a rendőrség pontosította) rongálták meg a hanuka ünnep tiszteletére emelt menórákat és emléktáblákat szombat hajnalban.

A három, 18-20 év körüli fiatalról térfigyelő kamerás felvételek is készültek. Az egyik férfi az elkövetés idején fekete bomber dzsekit, fehér sálat, fehér terepmintás nadrágot, magas szárú fűzős bakancsot, kötött sapkát, kapucnis pulóvert, fekete hátizsákot viselt.

A másik férfi rövid hajú, szemüveges, aki az elkövetés idején fekete kapucnis „pufi” dzsekit, világosszürke színű farmernadrágot, többszínű foltos hátizsákot viselt.

A harmadik férfi szintén szemüveges. Az elkövetés idején parka kabátot viselt, melynek kapucnija szőrmével futtatott, és sötét nadrág valamint fehér talpú- fekete magas szárú edzőcipő volt rajta.

Egy másik elkövetőt is keresnek

A másik rendőrségi felhívást az Örs vezér terén elhelyezett menóra és emléktábla megrongálása miatt tették közzé, itt egyetlen elkövetőt keresnek. Ez az eset még pénteken, nem sokkal éjfél előtt történt, és az elkövetőről ott is készült közterületi videofelvétel.

Az összesen négy helyszínen történt rongálás ügyében a BRFK azt kéri, hogy aki a felvételeken látható férfiakat felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

A zsidóság legnagyobb ünnepe

A hanuka, a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe szerdán kezdődött, ebből az alkalomból szerdán gyújtották meg a hanuka első lángját a gyertyatartókon.

Olvasói sztorik