Közélet

Újságíróra is fegyvert fogott az ámokfutó audis

Az osztrák sofőr korábban egy kútkezelőre szegezett pisztolyt, most kiderült, menekülés közben is így tett.

Egy autóban ülő társaságra – köztük a vezess.hu munkatársára – is fegyvert fogott az az osztrák férfi, aki pisztollyal fenyegetőzve, fizetés nélkül száguldott el az M1-es egyik benzinkútjáról. Az újságíró beszámolójából kiderül, hogy az ámokfutó hátulról érkezett és vadul vészvillogózott. Már akkor látták, hogy nagyon siet, ide-oda cikázott a sávok között. Jobbnak látták, ha elengedik, ám a kamionok között ez nem tűnt kivitelezhetőnek.

Nem csak a középső ujját mutatta

„Az ezüstszínű, rendszám nélküli Audi meg is érkezik, de a sofőr nem csak a középső ujját mutatja vicsorogva, hanem egy pisztolyt fog ránk. Sofőrünk nem sokat vacakolt, belelépett a fékben, hogy ha lő az ember, legalább nehezebb legyen eltalálnia az autónkat. 70-80 km/órás tempóra lassítunk, közben az autó elszáguld. Láthatóan nem nevelő célzatú halomra lövésünk volt az elsődleges célja.” – olvasható a vezess.hu cikkében.

A csapat útja a rendőrségre vezetett, ahol megtették vallomásukat. „A lépcső alján még összefutunk a kútkezelővel, akinek kicsit jobban megugorhatott a pulzusa, mint a miénk.” – fűzte hozzá.

Áttörte az útzárat

Ahogy arról a Győr24 beszámolt, az egyenruhásokat csütörtök délelőtt értesítették, hogy az M1-es autópálya egyik töltőállomásáról egy autós fegyverrel fenyegetőzve, fizetés nélkül távozott. Miután a kutas több mint hatvan liter üzemanyagot tankolt autójába, a férfi bement ugyan a shopba, de pénzt nem hagyott ott. Mikor visszatért a kocsijához, a kútkezelő  arra kérte, rendezze tartozását, a külföldi ezután rántott fegyvert, amelyet az alkalmazottra szegezett, közben pedig ordibált.

A férfi nem állt meg a rendőri jelzésre, ám Ausztriában sikerült elkapni, miközben az A4-es autópályáról próbált lehajtani. Az autós elszánt volt, még a Gattensdorfban felállított útzárat is áttörte. Az osztrák egyenruhások több lövést is leadtak, végül így sikerült megállítaniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik