Közélet

Mindent bevallott a pedofil metálénekes

Ian Watkins (ian watkins)
Ian Watkins (ian watkins)

A walesi Lostprophets korábbi frontembere sokáig tagadott, de a tegnapi tárgyaláson megtört és vallott, egy csecsemőt is megpróbált megerőszakolni.

A 36 éves zenész elismerte, többször is szexuális erőszakot követette el gyerekeken, a legfiatalabb áldozata pedig egy tizenegy hónapos csecsemő, őt kétszer is megpróbálta megerőszakolni – írja a Walesonline. A cardiffi bíróság előtt állva Ian Watkins minden válasza előtt az ügyvédeire nézett, ebből arra lehet következtetni, ők javasolták neki, hogy mindent valljon be. De tagadni eddig sem volt sok értelme, hisz a bizonyítékok között voltak olyan saját készítésű videofelvételek, ahol a vádlott erőszakot követ el áldozatain.

A nyomozás vezetője korábban azt állította, Watkins „egy megrögzött és eltökélt pedofil, még soha nem volt dolga ennyire sokkoló esettel”. A vádlottak padján ott ül a tizenegy hónapos csecsemő anyja is, egy másik nővel együtt, a bíróság őket azzal vádolja, hogy az énekes felszólítására ők is bántalmazták a csecsemőt, valamint kiszolgáltatták őt Watkinsnek.

Watkins még 2011-ben a Szigeten lépett fel zenekarával
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A tárgyaláson bemutatták azokat az üzenetváltásokat az énekes és az egyik női vádlott között, amelyek bizonyítják, hogy Watkins jó előre eltervezte tettét, készült a gyermekek megrontására. Ezekből az SMS-ekből az is kiderült továbbá, hogy cracket is adtak volna az áldozatoknak.

A többrendbeli szexuális bűncselekménnyel megvádolt énekes és társai ügyében a bíróság december 18-án hoz majd ítéletet.

A Lostprophets többi tagja már korábban jelezte, hogy hiába a három és fél millió eladott lemez, sokkolta őket a hír, már az októberi vádemeléskor bejelentették feloszlásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik