Közélet

Elköltötte az idősek rezsipénzét a gondozó

csekk (csekk, )
csekk (csekk, )

Sorra jöttek a felszólítások, az érintettek pedig nem értették, miért.

Idén márciusban négyen fordultak a rendőrséghez, miután rájöttek, gondozójuk elköltötte a rezsire félretett pénzüket. A segítségre szoruló idős emberek helyett a 41 éves kesztölci nő fizette be a számlákat, ők ugyanis nem voltak olyan állapotban, hogy megtegyék ezt. Havonta kikészítették a pénzt és a sárga csekkeket, a gyanúsított vitte a postára – legalábbis kezdetben még így történt. Tavaly szeptember és december között még nem is volt semmi baj, az asszony visszahozta a befizetést igazoló szelvényeket és a visszajárót is. Ám idén tavasszal már ezek a csekkek másképp néztek ki.

A posta körbélyegzője helyére egy ceruzával másolt lenyomat került. Ezt azután vette észre az egyik átvert idős ember, hogy tartozás miatt felszólító levelet kapott a közüzemi szolgáltatóktól. Nem értette a dolgot, hisz a befizetést igazolni tudta, ezért jobban szemügyre vette a szelvényt. Közelről megnézve jól látszódott rajta, hogy a lenyomat hamis.

A rendőrök idén márciusban fogták el a sikkasztó asszonyt. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken közölte: a nyomozást lezárták, az ügy iratai – vádemelési javaslattal – már az illetékes ügyészségnél vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik