Közélet

Ukrán politikus kiadatása: megszólalt az áldozat

Ukrán parlament (ukrán parlament)
Ukrán parlament (ukrán parlament)

„Imádkozom Istenhez, hogy Magyarország adja ki Sepelevet Ukrajnának, mert ha nem így tesz, egész életemben retteghetek" – nyilatkozta a Blikknek a bankár, akire állítása szerint Olekszandr Sepelev (43) ukrán politikus küldött bérgyilkost.

„Tavaly március 19-én nagyon sajgott a hátam, ezért a sofőröm által vezetett kocsiban teljesen hátradöntöttem az ülést. Ezt nem tudta a bérgyilkos, aki Kalasnyikovból 26 golyót eresztett a kocsiba. Ebből 16 érte az anyós­ülést, de mivel majdnem feküdtem, csak egy találta el a csípőmet. A sofőröm, Viktor Koptum is megsérült, valamint a raktár őrzője is, aki kijött a lövésekre” – mesélte el túlélése történetét Szerhij Djadecsko bankár a Blikknek.

A bankár szerint azért akarta Sepelev a halálát, mert feltárta az ukrán nyomozók előtt azokat a módszereket, hogy Sepelev hogyan tudott pénzhez jutni a bankból törvényellenesen úgy, hogy az senkinek ne tűnjön fel.

Sepelevet háromszori felbujtással és többmilliárdos sikkasztással gyanúsítják, ezért is adták ki ellene a nemzetközi körözést, amely alapján július 4-én fogták el egy budapesti luxusszállodában, azóta kiadatási őrizetben van. Ügyét pénteken tárgyalja a Fővárosi Törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik