Közélet

Videón a menekülő angyalföldi bankrabló

A férfi szalad, a biztonsági őr pedig - némi lemaradással - utána.

Ahogy arról a Hír24 elsőként beszámolt, bankrabló igyekezett kipakolni egy pénzintézetet szerda reggel a XIII. kerületben. Úgy tudjuk, az akció kísérlet maradt, vagyis a támadónak nem sikerült pénzhez jutnia. Egy biztonsági kamera rögzítette sebesen távozó  lila kabátos rablót, kezében egy méretes batyuval. A videón valamivel később feltűnik az “üldöző” is, a biztonsági őr, aki próbálja utolérni a férfit, hiába.

A Hír24 úgy tudja, augusztus közepén is rabló járt az egyik Béke utcai bankban. Akkor – a mostani esettel ellentétben – lövés is dördült és a támadó nem távozott üres kézzel.

Az őr miatt nem tudott rabolni

Bár a felvétel sokaknak csalt mosolyt az arcára, úgy fest, a biztonsági őrnek köszönhető, hogy a bank pénzéből egy fillér sem hiányzik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek elmondta, a tettes fél 10 körül lépett be a pénzintézet  ajtaján, kezében fegyverrel – vagy fegyverutánzattal  – és pénzt követelt. A biztonságő őr próbálta megakadályozni a rablást, ellenállt, a támadó pedig elmenekült. A rendőrség keresi.

Bognár Kinga elmondta, a rabló egy körülbelül 170 centiméter magas, világos bőrű és hajú, 30 év körüli férfi. Arcát fekete kendővel és napszemüveggel takarta, kapucnis kabát és barna nadrág volt rajta a támadáskor.

Olvasói sztorik