Tech

Szemüvegbe költözik a számítógép

A Google véget vetett a találgatásoknak - bejelentette, hogy "okosszemüvegen" dolgozik.

Még tavaly decemberben hallattunk egy olyan pletykát, hogy az informatikai óriás Terminátor-szemüvegen dolgozik, majd februárban névtelen források erősítették meg a hírt, miszerint az augmented reality (kiterjesztett valóság) kijelzővel felszerelt okuláré a közeljövőben valósággá válik.

Nos, a munka valószínűleg jól halad, mivel Google a közösségi oldalán megerősítette, hogy a Project Glass egy létező termék. Pontosabban létező termék lesz, mivel egyelőre inkább látványos tervnek mondható.

A videó alapján a Google-szemüveg egy beszéddel irányítható értesítési rendszer, s bár ez a bemutatóból nem derül ki, a korábbi pletykák szerint a munka oroszlánrészét egy androidos telefon végezné, vagyis a digitális cvikker eleinte inkább egy második kezelőfelület lenne, mint önálló készülék.

Az ötleten kívül egyelőre semmi nincs kőbe vésve – se a külcsín, se a belbecs -, a Google saját bevallása szerint a bejelentés elsődleges célja, hogy a közösségi – vagyis a leendő fogyasztók – hozzá tudjanak szólni, megoszthassák, hogy milyen funkciókat látnának szívesen.

Mi oda vagyunk érte, de persze az igazi kérdés az, hogy nektek mennyire tetszik. Nektek tetszik?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik