Poszt ITT

Karafiáth: Kit is akart felizgatni Kövér László?

És ki képviseli az élet kultúráját, s ki a halálét?

Letudtuk a kétévente aktuális Budapesti Demográfiai Csúcs harmadik szeánszát: két napon át politikusok, egyházifiak, tudósok és egyéb közszereplők tartottak előadásokat, vettek részt kerekasztal-beszélgetéseken.

A dzsembori csak látszólag az érvek és ellenérvek ütköztetésének terepe, sokkal inkább könnyű kézzel csomagolt PR-rendezvény, ahol egyáltalán nem fontos, mit mondanak a messze földről érkezett vendégek, hiszen a sajtóban úgyis csak az jelenik meg, miről beszélt Viktor meg a barátai. A kormánysajtóban a neves külhoni előadók jelenléte pusztán annak bizonyítéka, hogy Orbán tudja és csinálja a legjobban a mindent, így a demográfiát is, és kizárólag azért zarándokoltak el ide még Ausztráliából is, hogy kifejezzék egyetértésüket, leróják hódolatukat az okosságok.

Legyen nyilvánvaló mindenki számára: a bölcsek köve a mi kedves vezetőnknél van.

Így együtt tanúságot tettek amellett, hogy, idézem, „egyfajta családpárti szövetség alakul a világban, amely kimondja, hogy a családok erősítésével és támogatásával lehet kezelni a demográfiai problémákat”.

Maga Kövér László volt az előzenekar, s az alábbi mondattal csapott lángoló szógitárjába:

Mi volt a cél azzal, hogy engem is felkértek megszólalónak? Netán fel akarják izgatni a balliberális sajtót?

Össz- és összenevetést váltott ki a házelnök, s folytatja, hogy ő igenis feltette ezt a kérdést a rendezvény szervezőinek, aggódván. Ám, amikor azt a választ kapta, hogy egyáltalán nem a ballibek hergelése a cél, hanem éppen ellenkezőleg, tőle meditatív előadást várnak, nos, erre rá kellett bólintania.

Mindenesetre meditatívnak címkézett megnyilvánulásával ismét elérte, hogy valóban minden egyes sajtóorgánumban, valamint a közösségi médiában is előkelő helyen szerepelt a rendezvény.

  • belemart a Facebookba, majd tágította a horizontot azzal, hogy szerinte nemcsak a közösségi oldalakban elvesző magányos lelkek a hibásak a szomorú termékenységi mutatókért, hanem mindenki, aki azt gondolja, hogy a jövő privát  ügy; „Future is private” – Zuckerberg szlogenje
  • tockost kaptak a melegek: „a halál kultúráját szolgálják, akik a természetes nemi különbségeket relativizálják, akik azt hirdetik, hogy homoszexuális irányultság megváltoztathatatlan”
  • saller járt a szingliknek: miért nem képesek a nemzetnek odaszülni kicsivel több mint két gyereket, micsoda önzés ez már
  • nem úszták meg azok sem, akik bármely okból abortuszra kényszerültek, ezzel önző módon, saját boldogulásukat tartva szem előtt elvettek a magyaroktól egy életet.

Kövér úgy számol, „az abortusz több magyart vett el, mint a két világháború, 1956 és Trianon”.

A többi szónok, Kásler Miklós is hozta szokott formáját, miképp Novák Katalin is. A közzanza: üresek a bölcsők, elveszünk, holott az európai népek előtt járunk mi, magyarok.

Kásler hangsúlyozta, hogy minden titok az ösztönzésben rejlik, hiszen a „nők akkor szülnek, amikor akarnak”; csak nyilván a Fidesz előtti nemzetvesztő kormányzatok szublimálták a szülőkedvet.

Ekkor lépett a pulpitusra Andrej Babiš cseh miniszterelnök és a mi Viktorunk. És megnevezték az új ellenséget.

Babiš aggódva merengett afelett, milyen érdekes, hogy a demográfiai kérdés nem olyan népszerű, mint a klímaváltozás ügye, holott időzített bomba, ami minden európai országra hatással van.

Orbán azt mondta:

Esztelenség, hogy a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyerek születne. Lehetne ellene érvelni, de egyszerűen csak utasítsuk el.

A magyar miniszterelnök értésünkre adta, hogy a klímakatasztrófa a libsik ármánykodásának újabb bizonyítéka.

Kik tűzik most a politikában a zászlójukra a környezetvédelmet? A baloldali pártok. A gondolatmenet szerint, akik világvégéről beszélnek, elterelik a figyelmet a lélekszám ügyéről: aki a klímakatasztrófától retteg, az nem hisz a jövőben, az a halálban hisz csupán, tehát voltaképpen a halál kultúrájának éltetője, aki a zöld gondolat jegyében próbál vigyázni a környezetünkre.

Tudjuk, kik ők?

Tudjuk.

Logikus, nem? Aki klímakatasztrófáról beszél, az eleve embergyűlölő. Aki azt mondja, hogy az ember a legnagyobb ellensége a természetnek (habzsolásával, túlfogyasztásával – tehát nem a puszta létével, de ne akadjunk fenn a részleteken), az azt kívánja, ne is legyen ember.

Ragadjuk meg ezt a fonalat kis időre mi is! Mi a helyzet azokkal, akik züllesztik az oktatást meg az egészségügyet, akik Paks 2-t építenek.

Ők vajon az életkultúrát képviselik?

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik