A nap, amikor a Fidesz a macedón bűnözőt választotta a becsület helyett

Persze annak azért örülhetünk, hogy ezúttal legalább offshore-cégeket nem iktattak közbe, azaz legalább kápéban nem kellett fizetnünk a becstelenségért. Vélemény.

Magyarország ma az a hely, ahol menekültstátuszt kap Nikola Gruevszki macedón bűnöző, volt miniszterelnök. Persze tudhattuk, hogy ez az a hely, hiszen itt miniszter az a Rogán Antal, akinek az ötletére létrejött letelepedésikötvény-program nyomán a magyar emberek, azaz a költségvetés 17,5 milliárd forintot bukott, többségükben offshore-cégek több mint 150 milliárdot nyertek, miközben nyilvánvalóan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő emberek jutottak magyar papírokhoz.

Ezen a helyen tehát igazából úgy is kellett lennie, hogy Gruevszki menekültstátuszt kap, még akkor is, ha ezzel Orbán Viktor és a Fidesz tagadja minden mondatát, gondolatát, érvét, amelyet az utóbbi időben mondott. Nézzük szépen sorban, hogyan mutatja be a Fidesz, hogy a kifosztás szükségszerűségén kívül nincs mondása Magyarországról.

Ez csak a felvetések egy része, sorolhatnánk napestig, de ennyi éppen elég ahhoz, hogy értsük, mit jelent Orbán Viktornak Magyarország. Mit jelentenek a szavak, amelyeket nemzeti ünnepeink alkalmával mond szabadságról, hősökről, erkölcsről, igazságról. Mit jelent a mosoly a szája szélén, amikor kollégánknak azt mondja a Gruevszki-ügyben, kérdezzük a jogászokat.

Ennyiből pontosan értjük mit jelent neki Magyarország.

Annyit, hogy legvégül már annak is tudunk majd örülni, hogy ebből a nyomorult Gruevszki-ügyből legalább kihagyták a letelepedésikötvényes offshore-cégeket. Ha már odadobták az ország becsületét, legalább kápéban nem kellett fizetnünk nekik ezért.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán /MTI