Poszt ITT

Bitang drága szeméremajak-sörnyitó zsarolta Katzot Thaiföldön

Bitang drága szeméremajak-sörnyitó zsarolta Katzot Thaiföldön

Így kell tíz perc alatt 48 ezer forintos számlát csinálni Thaiföldön.

Léteznek neszek, melyek örökké visszhangzanak bennünk. Például a munkahelyemen a büfés lány hangja mindig úgy csilingel, mint jégkocka a limonádés pohárban. Kellemes.

És akad kellemetlen is. Annak a meztelen nőnek a rikácsolása alighanem sosem törlődik emlékezetemből, aki üvöltve követelt tőlem pénzt, csupán mert a szeméremajkaival nyitott ki egy sörösüveget.

Bangkokban fáradtan, a párától nyálkás testtel vonszolódtunk párommal a szállásunk felé. Kövérkés férfi állta utunkat, s kedvesen invitált minket a hírhedt ping-pong showra. Hallottunk már róla, tudtuk, bűn a jelzett élmény nélkül hazamenni, mintha a jeruzsálemi óvárost próbálnád elhagyni valami ócska, árusoktól vásárolt kacat nélkül.

A bangkoki élmény ára, hogy fejenként minimum 150 bahtért, vagyis úgy 1200 forintért fogyasztanunk kell. Induljunk. Önmagukba torkolló kanyarok, ismeretlen utcák és egy omladozó, ázott homlokzatú házikó. Nem jó hír: megérkeztünk.

A lebuj fürdik a piros fényben, meztelen ázsiai szépség hintáztatja csípőjét a pultra tákolt színpadon. A közelében foglalunk helyet, két gin and tonicot kérünk. Mögöttünk egy angol csapat és egy német pár. Mindenki jókedvű, bízunk benne, hamarosan mi is hasonlóan érezzük magunkat. A pódium ruhátlan táncosa egy sörösüveg nyakát tünteti el a lába között, majd hirtelen mozdulattal leválik a fémkupak, és az űrtartalom a nagyérdeműre spriccel. Mindenki ujjong, kivéve a barátnőmet, aki történetesen az arcára kapta a vegyes permetet. Hátrébb húzódunk.

Az intimtornaművész hanyatt fekszik és egy köpőcső tűnik fel szeméremtestében. Lő és lő és a bejárati ajtó felett himbálózó lufik sorra kipukkannak. A thai Tell Vilma egyet sem hibázik. Az angol csapat szédelegve távozik, rajtunk kívül már csak a kedves német pár élvezi a műsort. Kartonpapírból modellezett esküvői torta kerül a tribünre, rajta tucatnyi égő gyertya. A sörösüveg és a köpőcső után egy puritán szívószál a friss kellék, s az alhasból kipréselt levegő oltja ki a lángokat.

Váratlan fordulattal a németeknek el kell hagyniuk a vendéglátóipari egységet, ugyanis kiderül, lassan és keveset fogyasztanak.

Mivel mi a ping-pong show-ra hajtunk, aminek egyelőre se híre, se hamva, az erőszakos jelenetből kiindulva arra következtetünk, ideje rendelnünk egy újabb kört.

Rendelünk.

Kis idő múlva az asztalunkon landol egy 6000 bahtos, vagyis 48 000 forintos számla.

Értetlenkedve kíváncsiskodom az ellenérték felől.

– Watching the show.

Vagyis az eddig látottakat kell megfizetnünk.

Közlöm, ennyit nem áll szándékunkban perkálni.

A haragos pincér mellé két további alak szegődik, sajátságos angolsággal kiabálnak.

Álljuk a sarat.

Az est főszereplője, a meztelen lány leugrik a színpadról és még borravalót is követel a brutális összeg mellé. Félelmetes a hangja. Most nem előadóművészként, hanem civilként meztelen.

Az jár a fejemben, ha a hétköznapi helyzeteimben én is inkább pucéron próbálnám érvényre juttatni érdekemet, vajon mennyivel lennék hatékonyabb. De a rikács visszaránt a valóságba. Míg én elkalandoztam, Eszterem lealkudott kilencven százalékot, így is a dupláját fizetjük a tervezettnek, de legalább kevésbé érezzük magunkat baleknak. Fizetünk és megyünk, csak pont azt a műsorszámot nem látjuk, amivel becsalogattak minket.

Csalódottan sétálunk a neonok világította melegek utcájában. Mosolygós fiú szólít meg minket, a háta mögötti „dick” bárban hamarosan kezdődik egy ping-pong show. Visszautasítjuk az invitálást. Majd otthon azt hazudom a haveroknak, hogy láttam Bangkok legnépszerűbb turista programját.

És ha kérdezik, milyen volt, a válasz egyszerű: le- és megírhatatlan.

Kiemelt képünkön Katz Dávid és párja, Eszter
Fotó: Katz Dávid / 24.hu

Olvasói sztorik