Poszt ITT

A legerősebb érv az olimpia ellen, hogy Orbán Viktornak nincs rá pénze

Az Eötvös József csoport passiót járó egykori fideszesei szerda este szerveztek egy vitát arról, hogy érdemes lenne-e Magyarországon olimpiát rendezni. Az ellenérveket már sokszor hallottuk, de Dénes Ferenc sportközgazdász most megpróbált amellett is érvelni, hogy miért érné meg pályázni. Ő egyébként úgy számolt, hogy ha (haha) nem lesz lopás, és a lehető legjobban jövünk ki az egészből, akkor az olimpiarendezés élménye minden magyarnak fejenként 17 ezer forintba fog kerülni. És ez még csak az óvatos becslés.

Én a magam részéről a 17 ezer forintomat szívesebben költeném másra, de most nem is ez a fontos. Van egy ennél sokkal erősebb érv is az olimpia ellen.

Az, hogy Orbán Viktornak egyszerűen nincs rá pénze. 

Persze, szomorú látni, hogy Magyarország itt tart 2017-ben. A rendszerváltás egyik legendás alakja hiába húzott le majdnem harminc évet a politika élvonalában, hiába dolgozik reggeltől estig, hiába alszik annyit, aminek a duplája se lenne elég, egyszerűen nem volt képes egzisztenciát teremteni saját magának. Itt tartunk ma. Kösz, Orbán.

A miniszterelnöknek és a feleségének egymillió forintja sincs a bankban, ami most nem tűnhet égető problémának, hiszen sokunknak ennél is sokkal kevesebbje van a bankban. De nekünk nem is kell ám szép öltönyöket venni, rendesen felöltözni, ha külföldre megyünk, vagy kifűteni a Cinege utcai házat. Orbán már nem is fiatal, lassan ott tart, hogy el kell gondolkodnia, miből megy majd nyugdíjba. Amilyen helyzetben a magyar állam van, nem biztos, hogy Orbán nyugdíjaséveit még a fiatalok szolidaritásán tudja majd kihúzni. Félre kell tenni a pénzt, ennyi. Abból a hétszázvalahányezer forintból pedig nem lehet ám külföldre költözni, még a Velencei tónál se jön ki belőle egy rendes faház.

És nem is csak Orbánról van szó. Pintér Sándornak például egymilliárd forinttal tartoznak, amit ki tudja, mikor kap meg. Egyszer én is adtak kölcsön ötezret, még mindig nem kaptam vissza. Én ekkora kintlévőséggel nem költenék olimpiarendezésre tizenhétezret.

Varga Mihálynak pedig hiába van négymillió forintnyi kötvénye, ugyanennyi tartozása is van. Szóval a gazdasági miniszternek sincs pazarolnivaló pénze. Vagy úgy általában pénze. Egy II. kerületi ingatlanból nem lehet ám nyugdíjba menni, még akkor sem, ha most elég jó áruk van.

Szóval ez van, ha nem szeretnéd, hogy Orbán nyugdíjaskorára éhenmaradjon, akkor mondj nemet az olimpiarendezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik