Poszt ITT

A pillanat, amikor Ahmed H. megtudta, hogy tíz év fegyházat ért a röszkei megafonozás

Valószínűleg most, vagy úgy egyébként, senki nem lenne szívesen Ahmed H. helyében. A férfi ma tíz év fegyházat kapott, mert egy megafonnal hergelte a tömeget a röszkei határátkelőnél. Egyébként nem kellett volna ott lennie, a szír férfi egy ideje Cipruson élt, de a nyelvtudásával és a helyismeretével segíteni akart a családjának, hogy ők is Európába juthassanak.

Ahmed H. terrorizmusért állt bíróság elé, ahol a megafonnal fenyegetőzés 10 évet ért. Ez nyilván nem olyan terrorizmus volt, amit a terrorizmus alatt érteni szoktunk. Ez az a terrorizmus volt, amit a kormány a menekültek elleni riogatás legdurvább csúcspontján használt a saját érdekében. Ahmed H. volt az egyetlen, aki ellen pert indítottak. Összeomlott, amikor közölték vele, hogy mekkora büntetést kapott.

Így nézett ki a pillanat, amikor Ahmed H. megtudta, hogy az eddigi életének vége.

Fotó: Pál Anna Viktória
Fotó: Pál Anna Viktória

Nyilván iszonyatosan demagóg, de Budaházy György konkrét terrortámadás előkészületéért kapott 13 évet. Kormánypárti politikusok ellen akartak robbantásos támadásokat elkövetni.

Az a budai orvos pedig, aki szándékosan, bosszúból öntött lúgot egy nő ágyékára, négy évet kapott, pedig a nő élete gyakorlatilag tönkrement.

Budai orvosnak lenni még mindig sokkal jobb, mint ciprusi szír menekültnek. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik