Poszt ITT választás 2018
Lévai + Orbán (lévai anikó, )

Csak ő verhetné meg Orbánt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 06. 16:00

Mostani állapotában az ellenzék legfeljebb akkor győzhetne, ha Lévai Anikó lenne a miniszterelnök-jelöltje.

A jelek szerint az ellenzék a népszavazás után még mindig nem tudja, miként találhatna fogást Orbán Viktoron. Pontosan és éppen azt teszi, amit elvár tőle a kormányfő. Még mindig nem érti, miként gondolkodik Orbán, aki így könnyedén tervezhet előre, akár vesztett helyzetekből is győztesként jöhet ki, csodát tehet, bármikor.

Sokan azt hitték, 2016 szégyene a kopaszok botránya lesz. Ki emlékszik ma már arra?

Az úgy kezdődött, hogy február 23-án megszűnt az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó népszavazási kérdés védettsége. Aznap azzal volt tele a sajtó, hogy a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) a szocialista Nyakó Istvánt néhány feltűnően verőemberszerű férfi megakadályozta abban, hogy beadja ezt a népszavazási kérdését. 

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?

A botrány másnapján kiderült, hogy Csabai József még február 17-én benyújtott egy népszavazási kérdést kvótaügyben, de azt visszavonta éppen február 24-én. Éppen időben, hogy a kormányfő rendkívüli sajtótájékoztatóján jelenthesse be, a kabinet kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Április 12-én még bőven az NVI-botrány árnyékában, az Országgyűlés vissza is vonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást, mivel az megosztotta az embereket, azt meg ugye ez a kormány nem szereti. Most ott tartunk, hogy a kopaszokra alig emlékszik valaki, a kvótanépszavazást pedig mindenki saját győzelmeként ünnepli.

Nem azt mondták, Vitya!

Sokaknak talán Horn Gábor örök érvényű szavai („Nem azt mondták, Feri, hanem azt, hogy menj a p*csába!”) villantak be, csak Viktornak címezve, amikor a kormányfő diadalként ünnepelte a népszavazás érvénytelenségét, de tény, ilyet Orbán környezetében senki nem mond, a kormány elkölthetett egy rakás pénzt a kampányra, amelynek a végén benyújt egy alkotmánymódosítást, amit a Jobbik már tavasszal megtett. A népszavazáson pedig egyáltalán nem az emberség győzött a gyűlölet felett.

A kormány hosszú hónapok óta mindent a népszavazásnak rendelt alá, és ez bőven elég is volt arra, hogy elterelje a figyelmet egyéb ügyekről (oktatás, korrupció, szegénység, elvándorlás), így aki azt hiszi, hogy a népszavazásnak semmi jelentősége nem volt, téved.

Az idegenellenesség jobban működik, mint az egészségügy, mégis a migrációval vagyunk elfoglalva.

Mi ez, ha nem csoda?

Ráadásul mindeközben már azt találgatja mindenki, mi lesz Orbán következő húzása, miként módosítja a népszavazás szellemében az Alaptörvényt. Az egyik feltevés szerint – ha már egyszer az uniós tagságra igent mondóknál is többen mondtak most nemet – akkor ezt csak úgy tudja valójában harciasan Brüsszelben képviselni, ha az Alaptörvény módosításával megnyitja a lehetőséget akár az EU elhagyása előtt is.

Orbán Viktor, miként február 24-én, bármikor előállhat bármivel, attól kezdve az ellenzék arról fog beszélni. Már idéztük feleségét, aki laptársunknak árulta el, hogy Orbán őt sem hagyta győzni.

Egy síversenyen – miután második lett Lévai Anikó mögött – gyorsan elintézte utólag, hogy külön nemek szerinti kategória legyen. Hány feleség vallaná ezt be a férjéről? Orbánnak azonban ez egy cseppet sem volt kínos. Az ellenzék pedig még most sem érti, vagy nem akarja megérteni. Orbánnal nem érdemes vitázni arról, érvénytelen volt-e a népszavazás, hiszen ő is pontosan tudja, az eredmény ugyanúgy nem érdekes, mint amikor neje hagyta maga mögött a sípályán.

Addig, amíg őhozzá méri magát az ellenzék, verhetetlen. Amíg nem fütyülnek arra, amit mond, amíg nem lesznek saját ügyeik, addig mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül.

Felesége elől viszont Orbán is „visszavonul”. Ha valaki meg akarja verni Orbánt, az bízza arra, aki ismeri a gondolkodását és már be is vallotta, olykor bizony maga is agyon tudná csapni, de ezt a férje mindig tökéletesen megérzi, és „ilyenkor visszavonul”. Lévai Anikó lenne a legtökéletesebb miniszterelnök-jelölt. Ő pontosan tudja, mivel lehet megríkatni férjét, hogy mennyire tévedhetetlen Orbán. Nem mellesleg évek óta ő a legbefolyásosabb magyar nő, és egykori tanáraik szerint legalább olyan tehetséges, mint férje.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Kommentek

MCALLEN, TX - JUNE 22: Dozens of women and their children, many fleeing poverty and violence in Honduras, Guatamala and El Salvador, arrive at a bus station following release from Customs and Border Protection on June 22, 2018 in McAllen, Texas. Once families and individuals are released and given a court hearing date they are brought to the Catholic Charities Humanitarian Respite Center to rest, clean up, enjoy a meal and to get guidance to their next destination. Before President Donald Trump signed an executive order Wednesday that halts the practice of separating families who are seeking asylum, over 2,300 immigrant children had been separated from their parents in the zero-tolerance policy for border crossers.   Spencer Platt/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.