Poszt ITT

Keleti szél

Tompa Imre
Tompa Imre

író, publicista. 2016. 07. 25. 12:13

Elmondanám, elvtikéim, miért jó itt nekünk a keleti szélen és miért jók nekünk a keletről nyugatra fújó passzátok, passzátok meg, és hogy mér nem kellenek nekünk a nyugati szelek, azok csak bántják az embert, csak puffasztanak, nézzetek ránk,  micsoda elszalonnásodott fejhúsok és zsírpúpok lettünk, immár tökolyanok vagyunk, mint a továrisi konyec-plakáton a szovjet katonatiszt, ha megfordulna, immár mi néznénk vissza rátok, nem ők.

Ha kiugrunk a zúnióból, márpedig nem véletlenül ütöm ott, ahol fáj neki, akkor nincs többé kontroll, érted? Lassan elapad a lé, ideje lelépni, Vlagyimir Vlagyimirovics utalt rá, hogy utalni fog, élére kell állni a jelennek, ahol körvonalazódik az új unió, ahol a cár, a szultán és az ajatollah forrnak össze baráti csókban, mint régen Brezsnyev és Honecker azon a fideszes plakáton, de felejtsük el, más idők voltak, akkor az volt a kifizetődő a családnak, ma ez. Itt még én is lehetek valaki, nem úgy, itt, az új tengelyen forogva, az új Internacionáléban, ahol az igazi nagyfiúk vannak, és ha Donald is befut, kutya nem lesz, aki ellenőrizze, mit művelünk, és akkor Kompországot végleg kikötöm a keleti parton, és nincs több korrupció, legalábbis nincs több ugatás a korrupcióról, mert nem is lesz, aki ugasson, nem kell föltalálni a spanyolviaszt, csak azt csinálni, amit Recep Tayyip, meg van a recep, bírók-tanárok-firkászok mennek a levesbe, a katonák nem érdekesek, a honvédség olyan, mint a Fradika, anyósomnak röpképesebb a seprűje, mint egy magyar helikopter, mire ideérne a NATO, már rég elfoglalja a vezetési pontokat a Vörös Hadsereg, vagyisizé az oroszok, a Вооружённые Силы Российской Федерации, de a NATO nem ér ide, mert addigra már rég ki leszünk rúgva onnan is, újra rend lesz, meg lesz a dinasztia is, vagy ha nem, hát kisnyúl, jövő? Na ne. Nekem ebben az életben már nem lesz anyagi gondom, a többi tudod, mennyire érdekel?

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. július 4.
Szatmáry Kristóf fideszes országgyûlési képviselõ beszédet mond a Reformátorok tere és reformációs emlékmû alapkõletételén Budapesten, a XVI. kerületi Sashalom utcában 2017. július 4-én. A sashalmi városrészben a tervek szerint október végére kialakított 12.000 négyzetméteres téren R. Törley Mária szobrászmûvész reformáció emlékmûve, egy kilátó és egy kávézó is helyet kap.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.