Poszt ITT
Nagykörű, 2015. december 29.
Felkockázott burgonyát öntenek csipetkével készülő alföldi marhagulyáshoz egy bográcsba a nagykörűi tájház udvarán 2015. december 29-én. A Magyar Gulyás Gasztro-Turisztikai Egyesület kezdeményezte a gulyás felvételét a hungarikumok sorába, valamint a csipetkés marhagulyással pályáznak a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy megszerzésére.
MTI Fotó: Bugány János

Gerlóczy: Mezőkövesdi homárleves

Gerlóczy Márton
Gerlóczy Márton

író, publicista. 2016. 06. 17. 08:30

Máris kész!
Korábban a témában:

Itt a nyár, itt a homárszezon! A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Azután egy kevés hagymával és egy késhegynyi paprikával vékony rántást csinálunk, feleresztjük a burgonya levével és összekeverjük a burgonyával. Máris kész ez a fenséges mezőkövesdi homárleves. Tálaláskor 2-3 kanál édes tejfölt keverünk hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.