Poszt ITT

Lázár János nem a megváltó két szép szeméért ment szembe az Atyaúristennel

Dévai László
Dévai László

újságíró. 2016. 04. 19. 07:30

A miniszter útjai egyre kifürkészhetetlenebbek!

A teljesen értelmetlen vasárnapi boltzár eltörlése 2010 óta már a második olyan eset, amikor az állam kénytelen volt meghátrálni a választókkal szemben. Az első vereséget az internetadó elleni megmozdulás mérte a Fideszre, akkor hamar rájöttek, hogy egyszerű öngyilkosság lenne bevállalni a szavazók szívatását, így az új adónem csak terv maradt. A második buktára, azaz a vasárnapi zárva tartás eltörlésére a bevezetés után közel egy évet kellett várni, mivel ezúttal, az internetadóval ellentétben, sikerült megfelelő ideológiai táptalajt biztosítani ahhoz, hogy ne korbácsolódjon fel a mindent elsöprő népharag.

Az MSZP által nagy nehezen kiharcolt népszavazási kezdeményezés után a kormánynak még lett volna lehetősége, hogy gigakampányba kezdjen a családok, a szabad vasárnap és a templomba járók védelmében, de miután felmérték a helyzetet, rájöttek, hogy azzal, ha felvennék a kesztyűt, maximum csak annyit érnének el, hogy kezet nyújtanának a szocialisták föld alatt fekvő hullájának.

A Fidesz valószínűleg annyira irtózott ettől a gondolattól, hogy inkább saját maguk nyírták ki boltzárat, ami azért így is okozott egy kis zavart a párton belül. A parlamentben megnőtt az egykedvűen lézengő KDNP-s képviselők száma, Balog emberminiszter is szomorkodott kicsit, de az ő álláspontjuk valamelyest érthető, hiszen ők így vagy úgy köthetők az egyházhoz. Az igazi rejtély Lázár János, aki az előbb soroltakhoz hasonlóan, szintén nem örült a törvény visszavonásának, ám az ő motivációja korántsem olyan világos, mint Balogéké.

A hírek szerint a miniszterelnökséget vezető minisztert még maga Orbán Viktor Miniszterelnök Úr is arról győzködte, hogy szavazzon egyértelmű igennel a törvény visszavonására, de Lázár állítólag hajthatatlan volt a kérdésben. Ez alapvetően két dologgal is magyarázható volna, ha nem Lázár Jánosról lenne szó. Az egyik indok a keresztény értékrend mentén, a szabad vasárnaphoz való jog védelme lehetne, míg a másik, hogy mindenféle hátsószándék nélkül, következetesen kitart a korábbi döntése mellett.

FIGYELEM, POLITIKAI KONSPIRÁCIÓ KÖVETKEZIK!

A helyzet ezzel szemben az lehet, hogy Lázár János készül. Méghozzá azokra az időkre, amikor a Fidesz elszenvedi a harmadik vagy akár a negyedik nagy vereségét. És ez lehet az a pillanat, amikor a nyíltan külön utakon járó Lázár azt mondja majd, hogy neki semmi köze nincs a nagy zakókhoz, ő mindig kitartott az elvei és a szavazói mellett. Az persze más kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben mennyire reális egy ilyen drasztikus összeomlást vizionálni, de ha valakiről el lehet képzelni, hogy minden eshetőségre felkészül és előre kiszámolja minden lépését, akkor az Lázár János.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.