Poszt ITT

Audiatur et altera par

Szabó Zsolt kommentben üzent nekem, és ez tiszteletre méltó. Végre történik valami ezen a színvonal alatti kommentektől fröcsögő, sárdobáló, mocskolódó, szennyező, demagógiába hajló, eszement egymásnak feszülésben. Na, jó, amit üzent, abban nem sok köszönet van, de hát nem is azért üzent, hogy én köszöngessem vagdalkozásait. Nos, így szól az üzenet:

Nagy-Bolsevik Bandónak üzenem: bolsi-bandókám, a következő tény nem zavar?: 2002-ben amikor az 1. orbán kormány átadta a hatalmat Medgyessynek, akkor a Gdp arányos államadósság 55%-os, volt, -amikor pedig 2010-ben újra átvette Orbán a kormányrudat, akkor a jó gyucsi-bajnai elvtársaid “szakértelmének” köszönhetően, már 80%-os volt az államadósság? Bolsi-bandó: téged nem zavar, hogy azóta is ezt az adósságot nyögöd a saját adódból, egy oylan adósságot fizetsz vissza, amit nem te vettél fel? És cak úgy mellesleg: 2010 óta, mára végre eljutottunk odáig hogy orbán, ha lassan is, nagy erőfeszítéssel is, de csökkenteni tudta ezt, és ma már csak 76% körül mozgunk. Bolsi-bandó: uyge tudod, hogy mit jelent az államadósság: azt, hogy azért nem lehet sokkal több fizetést adni az orvosoknak-tanároknak-tűzoltóknak-mentőöknek stb. stb., mert az elvtársaid által majdnem megduplázott álamadósság kamatait nyögjük azóta is!! Ettől persze te még gyűlölheted orbánt és a kormányát, szíved joga, ám mi meg azt mondjuk: ők még mindig sokkal jobbak mint gyurcsány elvtársad, aki képmutató módón 8-10 migránt altatott magánál a nyáron 1 éjszkára, ám kettős állampolgárságot felvett, és azóta is jogfosztott szlovákiai magyar honfitársainkért még a kisujját sem mozdította meg eddig, de felszólalni sem hallottuk! Amúgy meg az a szerncse, bolsikám, hogy a magyarok többsége sokkal bölcsebb nálad, és felismeri, hogy Orbán még mindig a kisebbik rossz! Ő legalább vmit vissza is oszott már az embreknek, a te elvtásaid viszont csak raboltak, raboltak és raboltak, ok??!! Szánalmas kismajom vagy a gyurcsány hóna alól, ennyi :o)

MTI Fotó: Soós Lajos
MTI Fotó: Soós Lajos

Egy másik kommentelő, Tóth Péter aztán eligazította őt, mondván:

A következő linken pedig tucatjával találsz olyan országokat, amik államadóssága messze meghaladja a miénket, mégis rendesen megfizetik az orvosokat, tanárokat, tűzoltókat, mentősöket… http://hu.tradingeconomics.com/cou…/government-debt-to-gdp Ettől még szíved joga imádni orbánt és a kormányát, de ez még nem indok arra, hogy félremagyarázd a gazdasági folyamatokat, és elvárd, hogy ehhez az értelmesek még tapsoljanak is.

Szabó Zsolt viszontválaszt írt, ide elég a végét emelnem:

…orbánt és kormáynát nem imádom, csak azt látom, hogy nincs oylan mutató amiben ne produkált volna jobbat, mint korábban a Guyrcsány-Bajnai duó!

Tóth Péter reakciójának is csak a végét emelem ide:

Tök fölösleges a gyurcsányozás is, meg a menekültezés, miközben a mostani kormány ezrével árulja a letelepedési kötvényt, és titkus alkuk eredményeként szintén ezrével telepít be menekülteket… Én a magam bőrén azt tapasztalom, hogy évről évre többet többet dolgozom, és abból évről évre nehezebben élek meg. És ezen az sem segít, hogy Simicska, a kormány és a főváros az adófizetők pénzén csatározik. Az írás nagyjából erről szólt, és ebben minden gazdasági mutatótól függetlenül igaza van…

Gusty Wolf rövid kommentjét emelem még ide:

Az elmútnyócév szemét bandájának bűnei nem mentik fel a mostani szemét bandát.

Ezzel akár le is zárhatnám ezt a pengeváltást, kis magyar kör- és kórkép, ez van, ez volt, ez lesz, mondhatnám zárszóként, se a kettészakadt, kétfelé szakított magyarság, se a helyzet nem változik meg soha, folyik a szájtépés, egymás ölése.

Hallgattassék meg a másik fél is, ezt a címet adtam írásomnak, én odafigyeltem Szabó Zsolt kommentjére, akkor most figyeljen ide ő is.

Elégszer írtam már le: nem vagyok „gyurcsányista”,

Bajnaival életemben nem váltottam egyetlen szót sem, bolseviknak sem mondanám magam, életem 40 éve ment rá, hogy kiebrudaljuk innen az oroszokat, a bolsevizmusukkal együtt, és eleget morogtam és üvöltöttem a magam módján és élces humorommal az egypártrendszer és hívei ellen is, nagy baj volna, ha ezt bizonygatnom kellene.

Amiről írtam, azt általános iskolások is megértenék: Simicska és Orbán az állam pénzén, azaz a mi pénzünkön bohóckodik Budapesten, Orbán igyekszik eltakarítani a hirdetőoszlopokat, csak azért, hogy az ellenségévé lett Simicskát megbosszulja. Ez Szabó Zsolt pénztárcáját is érinti (a közös kassza része a mi tárcánk!), és ennek ellenére lehet Orbánt védeni, de én nem állnék be a hülyék közé, akik még meg is védik ezekért a pénzt herdáló, nemtelen csatáiért.

Fotó: 24.hu / Kaufmann Balázs
Fotó: 24.hu / Kaufmann Balázs

Még Amerikában sem történhetett meg olyasmi, hogy két maffiafőnök állami pénzen gyilkolja le egymást, pedig ott aztán bármi, minden megtörténhet. Magyarország tényleg jobban teljesít!

A 80 százalék államadósságot 76 százalékra csökkenteni óriási teljesítmény, el kell ismerni, persze, de vajon mennyinél tartanánk, ha Orbán nem tömné ki Mészáros Lőrincet, a strómanját milliárdokkal? Hol tartanánk, ha a dübörgő gazdaság hasznát nem a haverok gazdaggá tételére fordítanák? El kell hinnie Szabó Zsoltnak: ha csak a jó eredményeket látnánk, és nem lennének mellékzöngék, privát üzletek, lenyúlások és korrupciók, ha a nagyberuházásokhoz bárki hozzáférhetne, ha a közmédiákba nemcsak a Fidesz közeli vendégeket hívnák meg, s ha nem lenne tiltólista a többiekre, örömmel írnék az eredményeinkről is. De: úgy gondolom, az eredmények nem a kormány elrendelésére jönnek, hanem a „keményen dolgozó emberek” munkájából, kockáztatásaiból, és erőn felüli teljesítményeikből következnek. Hadd legyen már természetes az, hogy gyarapodunk, ahogy az sem az abaligeti cseppkőbarlang pénztárosának köszönhető, hogy nyolc éves munkaviszonya után egy millimétert nőttek a barlang cseppkőképződményei.

Valóban azok a magyarok (a „többség”) bölcsebbek (nálam), akik felismerik, hogy „Orbán még mindig a kisebbik rossz”? És ez akkor is kérdés(em) marad, ha ebben (kis finomítással) egyet is értek Szabóval. Jelen helyzetben ugyan akadnak jó néhányan, akik hiteles emberek, és ezeknek közük nincs se Gyurcsányhoz, se Bajnaihoz, de az biztos: az adott politikai tényezők közül én sem látok igazi, sokak számára elfogadható, hiteles, ütőképes aduászt. Ezek után a legfontosabb kérdés: biztos, hogy ez az egyetlen szempont, jelesül, hogy „Orbán még mindig a kisebbik rossz”?

Látott-e bármikor és bárhol is Szabó Zsolt a választások, a szavazófülkék előtt tépelődő Fidesz rajongókat? Olyanokat, akik épp mérlegeltek, hogy a rosszak közül melyik rosszra voksoljanak. Hát tényleg ennyit ér csak Magyarország jövője? Annyit, hogy csupa rossz lehetőségből kell a legkisebb rosszat választanunk? Fölmérnünk, hogy adott helyzetben ki lop kevesebbet, ki a legkevésbé korrumpálható, ki a kisebb tolvaj és gaz? Tényleg a mocsokra kell nekünk voksolnunk négyévenként? Ez a bölcs magyarság egyetlen lehetősége? Miféle bölcsességet gyűjt össze gyapja elvesztése közben a birka? Bölcsesség? Jaj, istenem, mi lesz, mi lett ebből a szóból? Szegény Szókratész, forog a sírjában!

Polgárságot szeretnék végre!

Kimondom: akarok, akarnék, ha tudnám, hogy elég akarni. Polgárságot, olyan polgárokat, akik mindent egybevetnek, mérlegelnek, ha döntés előtt állnak. És ha már nincs más, csak két rossz, legalább nem éljenzik meg zászlók lobogtatásával a kevésbé rosszat, hanem a képébe dörgölik a hiányosságait, uram bocsá’, a gazságait. Hogy tudja, merre hány méter, hogy a következő választásnál ő is röpülhet.

Hagyjuk már ezt a demagóg bolsevikozást, Szabók és Kovácsok és Kissek és Nagyok! Anyám Kovács Veronika volt, Apám Nagy Imre, engem (is) „Naggyá” tettek. A polgári létemért nekem kellett megküzdenem, és ha már azzá lettem, az is maradok, nem adom föl. Ha meg birkává akarnának tenni, legalább annyi eszem maradna, hogy megnézzem, melyik pásztor nyájában bégessek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik