Poszt ITT

Bizarr kamuzöldek rúgtak bele az Alaptörvénybe

Kiborult az ország legviccesebb "zöld" szervezete a környezetvédelemtől. Ádernek könyörögnek, hogy ne dőljön be a megújuló energiáknak. A "légtrágya", a sör és a pezsgő miatt.
Korábban a témában:

Létezik egy Reális Zöldek Klubja nevű különös zárvány Magyarországon. Érdemes alapból a honlapjukra felmenni, hogy az ember képet alkosson róluk, de nem is az 1998-as programozási világot idéző site a durva. Hanem hogy az MTI lehoz közleményt egy olyan szervezetről, ami valószínűleg úgy írja ezeket, hogy ami ellen kiállnak a környezetvédők, az a dolog csak jó lehet.

Így leteszik a voksukat a paksi bővítés, a bős-nagymarosi vízi erőmű és a globális felmelegedést zömmel okozó szén-dioxid mellett. A honlapot böngészve látszik, az oldal erősen kormány- és oroszpárti, van tartalom itt a Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódjáról, egy Bencsik János előadásról, Kovács Béláról és Vlagyimir Putyin ENSZ-beli beszédéről is (bár a honlap létrehozását még épp Molnár Gyula XI. kerületi szocialista polgármester támogatta).

Kép: ReálZöldek.hu

Ez a fantasztikus, MTA-kutatókkal is alátámasztott csoport közleményt adott tehát ki, amit lehozott az MTI (a helyesírási hibákat nem mi írtuk bele):

“A Reális Zöldek Klub arra kéri a kormányt, hogy a párizsi klímacsúcson ne vállaljon kötelezettséget sem a széndioxid emisszió csökkentésére, sem a megújuló energiák növelésére, mert tovább fokozódna az ország energia függősége, kiszolgáltatottsága, zsarolhatósága.

Tudományosan cáfolható, hogy a széndioxidnak köze lenne a klímaváltozáshoz. A Föld légkörében ugyanis a széndioxid koncentráció 400 ppm, azaz mindössze 0,04%. A földfelszín hőmérséklete és a széndioxid koncentráció között nincs korreláció. A Mars légkörében a széndioxid koncentráció 95,6%, ami több mint 2000-szer nagyobb. Habár a Mars levegője sokkal ritkább, még így is 30-szor több széndioxid van a Mars atmoszférájában, mint a Földön, ennek ellenére a marsi üvegházhatás csupán tizedrésze a földinek. Tudomásul kell venni, hogy a Földön 10-12 ezer évvel ezelőtt fejeződött be az utolsó jégkorszak, azóta a melegedés kisebb visszaesésekkel tart, és ez 30-40 ezer évig még így folytatódik. Támogatjuk ugyanakkor minden olyan emisszió visszafogását, amely árt a növényeknek, az állatoknak, és az embernek. A színtelen, szagtalan, láthatatlan széndioxid nem ilyen.

A széndioxid: LÉGTRÁGYA. A széndioxidnak nagy szerepe van a növények életében, a magyar mezőgazdaság terméshozamában is. A széndioxid koncentráció 350 ppm alatti értékénél a mezőgazdasági terméshozamok jelentősen csökkennének. Ha ártalmas lenne, széndioxid tartalma miatt ki kellene vonni a forgalomból, a szódavizet, a sört, a pezsgőt, és a colát.”

Éghajlati katasztrófa a Reális Zöldek szemében.

Lássuk, mi is ezzel a probléma! Kezdjük azzal, hogy a globális felmelegedés nem egyfajta balliberális maszlag, amit valamilyen amerikai lobbi tol le az emberek torkán. Jelenleg a magyar kormány egyik példaképe, Kína vált az éghajlatváltozás elleni legnagyobb küzdővé, iszonyatos tempóban zöldíti a gazdaságát. A közlemény nem ad magyarázatot arra sem, miért fokozódna az energiafüggőségünk, ha megújuló energiaforrásokra állnánk át. Ez eddig színtiszta propaganda.

Tudományos cáfolatokat emleget a közlemény, miközben egyetlen kutatót vagy tudományos publikációt sem említ, csak számokkal zsonglőrködik. Ráadásul a Marsot hozza fel példának, aminek a Földhöz képest kb. nincs is légköre, emiatt élhetetlen, szélsőséges a hőmérsékleti ingadozás, szóval nem lehet viszonyítási alap.

A szén-dioxid normális mértékben valóban a légkör része, de ha több szén-dioxid termelődik, mint amennyit képesek elnyelni a növények (na meg az óceánok), attól bedurvul az üvegházhatás. Ez már inkább tudományos tény, amiben minden valamirevaló tudományos szakértő és testület megegyezik, azt a világ országainak nagy többsége nem vitatja.

Lehet, hogy a Reális Zöldeknek nagy szükségük van a sörben és pezsgőben rejlő szén-dioxidra, de ezt mondják azoknak a szigetországoknak, amiket pár évtizeden belül elnyel a tengerszint megemelkedése a természetes folyamatoknál sokkal gyorsabb hőmérséklet-változás miatt. Arról meg ne is beszéljünk, mennyire nem felel meg mindez az Alaptörvény szellemének, itt lehet elolvasni, Alapvetés, P) cikk (1).

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.