Poszt ITT

Bizarr kamuzöldek rúgtak bele az Alaptörvénybe

Kiborult az ország legviccesebb "zöld" szervezete a környezetvédelemtől. Ádernek könyörögnek, hogy ne dőljön be a megújuló energiáknak. A "légtrágya", a sör és a pezsgő miatt.

Létezik egy Reális Zöldek Klubja nevű különös zárvány Magyarországon. Érdemes alapból a honlapjukra felmenni, hogy az ember képet alkosson róluk, de nem is az 1998-as programozási világot idéző site a durva. Hanem hogy az MTI lehoz közleményt egy olyan szervezetről, ami valószínűleg úgy írja ezeket, hogy ami ellen kiállnak a környezetvédők, az a dolog csak jó lehet.

Így leteszik a voksukat a paksi bővítés, a bős-nagymarosi vízi erőmű és a globális felmelegedést zömmel okozó szén-dioxid mellett. A honlapot böngészve látszik, az oldal erősen kormány- és oroszpárti, van tartalom itt a Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódjáról, egy Bencsik János előadásról, Kovács Béláról és Vlagyimir Putyin ENSZ-beli beszédéről is (bár a honlap létrehozását még épp Molnár Gyula XI. kerületi szocialista polgármester támogatta).

Kép: ReálZöldek.hu
Kép: ReálZöldek.hu

Ez a fantasztikus, MTA-kutatókkal is alátámasztott csoport közleményt adott tehát ki, amit lehozott az MTI (a helyesírási hibákat nem mi írtuk bele):

“A Reális Zöldek Klub arra kéri a kormányt, hogy a párizsi klímacsúcson ne vállaljon kötelezettséget sem a széndioxid emisszió csökkentésére, sem a megújuló energiák növelésére, mert tovább fokozódna az ország energia függősége, kiszolgáltatottsága, zsarolhatósága.

Tudományosan cáfolható, hogy a széndioxidnak köze lenne a klímaváltozáshoz. A Föld légkörében ugyanis a széndioxid koncentráció 400 ppm, azaz mindössze 0,04%. A földfelszín hőmérséklete és a széndioxid koncentráció között nincs korreláció. A Mars légkörében a széndioxid koncentráció 95,6%, ami több mint 2000-szer nagyobb. Habár a Mars levegője sokkal ritkább, még így is 30-szor több széndioxid van a Mars atmoszférájában, mint a Földön, ennek ellenére a marsi üvegházhatás csupán tizedrésze a földinek. Tudomásul kell venni, hogy a Földön 10-12 ezer évvel ezelőtt fejeződött be az utolsó jégkorszak, azóta a melegedés kisebb visszaesésekkel tart, és ez 30-40 ezer évig még így folytatódik. Támogatjuk ugyanakkor minden olyan emisszió visszafogását, amely árt a növényeknek, az állatoknak, és az embernek. A színtelen, szagtalan, láthatatlan széndioxid nem ilyen.

A széndioxid: LÉGTRÁGYA. A széndioxidnak nagy szerepe van a növények életében, a magyar mezőgazdaság terméshozamában is. A széndioxid koncentráció 350 ppm alatti értékénél a mezőgazdasági terméshozamok jelentősen csökkennének. Ha ártalmas lenne, széndioxid tartalma miatt ki kellene vonni a forgalomból, a szódavizet, a sört, a pezsgőt, és a colát.”

AppleMark
Éghajlati katasztrófa a Reális Zöldek szemében.

Lássuk, mi is ezzel a probléma! Kezdjük azzal, hogy a globális felmelegedés nem egyfajta balliberális maszlag, amit valamilyen amerikai lobbi tol le az emberek torkán. Jelenleg a magyar kormány egyik példaképe, Kína vált az éghajlatváltozás elleni legnagyobb küzdővé, iszonyatos tempóban zöldíti a gazdaságát. A közlemény nem ad magyarázatot arra sem, miért fokozódna az energiafüggőségünk, ha megújuló energiaforrásokra állnánk át. Ez eddig színtiszta propaganda.

Tudományos cáfolatokat emleget a közlemény, miközben egyetlen kutatót vagy tudományos publikációt sem említ, csak számokkal zsonglőrködik. Ráadásul a Marsot hozza fel példának, aminek a Földhöz képest kb. nincs is légköre, emiatt élhetetlen, szélsőséges a hőmérsékleti ingadozás, szóval nem lehet viszonyítási alap.

A szén-dioxid normális mértékben valóban a légkör része, de ha több szén-dioxid termelődik, mint amennyit képesek elnyelni a növények (na meg az óceánok), attól bedurvul az üvegházhatás. Ez már inkább tudományos tény, amiben minden valamirevaló tudományos szakértő és testület megegyezik, azt a világ országainak nagy többsége nem vitatja.

Lehet, hogy a Reális Zöldeknek nagy szükségük van a sörben és pezsgőben rejlő szén-dioxidra, de ezt mondják azoknak a szigetországoknak, amiket pár évtizeden belül elnyel a tengerszint megemelkedése a természetes folyamatoknál sokkal gyorsabb hőmérséklet-változás miatt. Arról meg ne is beszéljünk, mennyire nem felel meg mindez az Alaptörvény szellemének, itt lehet elolvasni, Alapvetés, P) cikk (1).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik