Poszt ITT
fociultrák (fociultrák)

Ha szeretne mindig győztesen kikeveredni a vitákból, itt a megoldás!

nupagagyi
nupagagyi

2015. 09. 19. 10:00

Három a magyar igazság, és egy a ráadás. De ki a hazaáruló?
Korábban a témában:

Tudja, mi a különbség a pornószínésznő és az általunk alább kínált mágikus érvrendszer között? Hogy utóbbi megdönthetetlen.

Olyan csomagot kínálunk önnek, amit bármikor, bármilyen vitában felhasználhat, akár személyesen, akár a Facebookon zajlik a polémia. Csak magolja/másolja be az alábbi pontokat, és nem kell foglalkoznia az érveléssel:

  1. Magyarországnak bármilyen felmerülő kérdésben igaza van; de különösen a románokkal, szlovákokkal, a horvátokkal, az osztrákokkal, a németekkel és az EU-val, az USA-val és a zsidókkal szemben.
  2. Magyarország ellen világméretű összeesküvés zajlik, amelynek hátterében a románok, a szlovákok, a horvátok, az osztrákok, a németek (és az EU), az USA és a zsidók állnak. Meg a buzik.
  3. Ultima ratio: Aki az 1.-2. pontot nem fogadja el TÉNYKÉNT, az nem magyar ember, továbbá HAZAÁRULÓ.
  4. Profit.

 

Kiegészítés:

Tisztel hölgyem/ uram! Önhöz fordulok, aki a fenti érvrendszert eddig is használta. Azért gyűjtöttem össze a mágikus pontokat, hogy hátha megteszi, hogy kicsit elgondolkodik. Naaa! Csak egyetlen pillanatra!

Az nem érv, hogy „hazaáruló”.

Ha ön egy vitában részletesen elmondja/leírja, hogy miért van igaza, és véleményét megpróbálja kulturáltan, tényekkel alátámasztani, az érvelés. Figyelje meg, hogy bárki örömmel meghallgatja, elolvassa, sőt válaszolni is fog rá.

A reflexből hazaárulózás viszont sajnos nem érv :(

Egyrészt azért, mert a „hazaáruló” a hatályos magyar BTK szerint „az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn” – és ilyesmire legfeljebb az ön kedvenc pártjából tudnánk példát felhozni, ha érti, mire célzunk ;)

Másrészt – ha tágabban értelmezzük a szót – hazaáruló az, aki kárt okoz nemzetének, aki miatt romlik az ország külföldi megítélése (-> csökken a turisták száma -> no profit).

Például ŐK:

Vagy Ő:

lászló petra

De az ön vitapartnere, tisztelt hölgyem/uram, nem hazaáruló. Csak más a véleménye, mint önnek. Kérjük, gondolja át picit ezt a dolgot!*

*És ha már itt tartunk, a magyar és a nemzeti érzelmű kifejezésekről is le lehet kopni, azokat nem lehet csak úgy stipistopizni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.