Poszt ITT

Kovács Kokó: A gyülölet lovasai száguldoznak közöttünk

Ezer barátom és ismerősöm kért már arra, hogy ne olvassam az internetes kommenteket és ne foglalkozzak a „névtelen” írogatók hazug kritikáival. És valóban, egyre kevésbé érint meg a igazságtalanság ezen megnyilvánulása. Nem magam miatt, nem is értük, az országért aggódom.

Beteg világ épül, beteg társadalommal. Ahol a menekültkérdést lerántják az aktuálpolitikába, ahol semmiben, de semmiben nincs konszenzus, ahol attól függ, kapsz-e feladatot, munkát, hogy milyen véleménnyel vagy a politikai elitről, ahol még mindig azon megy a vita, hogy ki kezdte, ahol az alapján ítélnek meg egy embert, hogy kire szavaz, melyik irányzattal szimpatizál, ahol az internetes távolság védelmében mindenki büntetlenül gyalázható, ahol az újságíró tollát nem az igazság, hanem a szenzációkeresés vezeti, ahol plusz száz eladott példányért, kattintásért a mutert is beteszik a mellékletbe, ahol egy olimpiai bajnokról alpári stílusban képesek beszélni, ahol az irigység, a rosszindulat élsportszintre emelkedik, az beteg világ.

Ez a  trollok világa, itt a trollok írnak, a trollok formálják a közízlést, a közvélekedést. A csendes, normális többség, nevéhez hűen, sajnos, csendes.

A trollok meg virulnak. Nem tudom, sikerül-e „meló” közben kielégíteni elfojtott agresszivitásukat, mindenesetre a profilképeiket böngészve kevés elégedett, sikeresnek tűnő élet tárul elénk. A véleménynyilvánítással úgy érzik, nekik is sikerült valami az életben. Gondolkodás és értékelés nélkül szitkozódnak. Mérvadók és hangadók lettek. Tartoznak valahová, a véleményüket a hasonszőrűek lájkolják. Önállóság nincs bennük. Ugyanazt ugatják. Gyűlölni, haragot szítani, ez a napi menü. Bárki is az „áldozat”, bármi is a hír. Az igazság, az ok, vagy az okozat nem érdekli őket. Készen kapják a sajtótól a gyűlölet forrását.

Hétfőn több internetes oldal, majd kedden a nyomtatott sajtótermékek is közölték: műsort kapok a Hír TV-ben, Simicska Lajosnál. Azonnal beindult a trollsereg. Repkedtek a Fidesz-bérenc, a gerinctelen fattyú, a nyalógép titulusok. Tetszik érteni: megyek a Simicska-tévébe, és ezért Fidesz-bérenc vagyok. Ha az ATV-be mennék, az azt jelentené, hogy jobbikos lettem?

Jelentem, 2006 óta dolgozom a Lánchíd Rádióban, és adásban sosem politizáltam. Az új műsor is egy remeknek ígérkező, sporttémájú beszélgetős produkció lesz. Nulla politika, száz százalék sport.

De ez senkit nem érdekel. A lényeg, hogy mocskos Fidesz, Orbán takarodj, Kokó seggnyaló. Belebolondul az ország abba, hogy képtelen leszállni a harag, a gyűlölet, az undor lováról, és mindenért, de mindenért a politikát teszi felelőssé.

Ha valakire ráfogható, hogy közel áll a politikához, teljesen mindegy, hogy az életpályája ellentétes a rágalmakkal: uccu neki, hadd szóljon az abcúg Kokó. A baj nem az, hogy hazug vádak alapján, alaptalan gyalázkodás zajlik, hanem az, hogy ezek az emberek gyűlölettel a lelkükben élnek közöttünk.

Nincsenek már értékeik, nincsenek már álmaik, nincsenek már vágyaik. Csak a gyűlölet. Időzített bombaként hordják az elfojtott agresszivitást. Gyávák ahhoz, hogy életmód-, munkahely-, vagy szemléletváltással boldogabb életet keressenek. Egyszerűbb a trollkodás. Ez maradt nekik.

Ha hívő lennék, mondanám, imádkozom a lelkükért. Talán egyszer rádöbbennek, hogy aljas manipuláció áldozatai lettek. De ez érdemben mit sem javít a helyzeten.

Sokak szerint minden like tetszésnyilvánítás, a komment pedig a gyalázkodás területe. Lehet like-olni, és lehet trollkodni. Tessék, szabad a pálya. Remélem a józan, csendes többség nyerni fog. Vigyázz, kész, rajt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik